News

Concediu medical pentru procurorul care se ocupă de cazul Caracal! Acesta ar fi suferit un accident vascular cerebral

17.09.2019 | 16:53
Concediu medical pentru procurorul care se ocupa de cazul Caracal Acesta ar fi suferit un accident vascular cerebral

Concediu medical pentru procurorul care se ocupă de cazul Caracal! Cătălin Zăvoianu, cel care a fugit de jurnaliști, după ce a fost audiat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, a suferit un accident vascular cerebral. România TV anunță că acesta s-ar afla acum în concediu medical. Vă readucem aminte că Zăvoianu a fost audiat, din poziția de Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Concediu medical pentru procurorul care se ocupă de cazul Caracal!

Secția de investigare a infracțiunilor din justiție – SIIJ a fost cea care a cerut de la DIICOT Craiova dosarele crimelor din Caracal în copie certificată. Zăvoianu a fost audiat timp de 5 ore. Când a decis să iasă, totuși, din clădire, a început să alerge, pentru a nu da declarații jurnaliștilor, și a încercat să-și acopere fața. Singura declarație pe care a făcut-o a fost aceea că a fost audiat în calitate de martor. „Nu dau explicații”, a țipat prim-procurorul Parchetului Caracal, în timp ce alerga.

Chiar la ieșirea de la SIIJ, s-a produs momentul în care procurorul din Caracal a luat-o pur și simplu la fugă, imaginile devenind virale în mediul online. Până ca dosarul să ajungă la Secția Specială, procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor din Caracal.  SIIJ cercetează ”împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat / nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”.

Concediu medical pentru procurorul care se ocupă de cazul Caracal! Procuror
Procurorul nu a vrut să stea de vorbă cu ziariștii. Sursa foto – facebook

Cine este Cătălin Zăvoianu

Cătălin Zăvoianu a fost unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal care au participat la căutările adolescentei de 15 ani răpită și ucisă de Gheorghe Dincă. În noaptea de 25 spre 26 iulie polițiștii au așteptat timp de 6 ore la poarta criminalului, deși aveau mandat de percheziție. Vă readucem aminte că Alexandra Măceșanu a sunat la serviciul de urgență 112 în dimineața zilei de 25 iulie, dând indicii despre locul în care este ținută sechestrată, dar anchetatorii au descins în casa criminalului abia a doua zi.

Până în momentul de față mai mulți polițiști au fost audiați în dosarul crimelor de la Caracal. Secţia Specială de Investigare a magistraţilor cercetează felul în care autoritățile au intervenit sau nu în căutarea fetei de 15 ani dispărută din Caracal.