News

Concediul paternal al angajaților își va dubla durata. Măsura va fi implementată din toamnă

Durata concediului de care vor beneficia angajații bărbați după ce li se naște un copil va fi majorată de la 5 la 10 zile, măsura urmând să fie implementată din toamnă.
30.06.2022 | 13:36
Concediul paternal al angajatilor isi va dubla durata Masura va fi implementata din toamna
Concediul paternal al angajaților va fi extins de la 5 la 10 zile
ADVERTISEMENT

Dublarea duratei concediului paternal la zece zile pentru fiecare nou-născut este o obligație pe care România o are față de Uniunea Europeană întrucât măsura este prevăzută în Directiva UE 2019/1158 privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor.

Extinderea concediului paternal, tergiversată de guvernul român

Autoritățile de la București au avut la dispoziție trei ani să transpună în legislația națională această prevedere, însă nu s-au grăbit să o facă decât atunci când riscul unei proceduri de infringement din partea Uniunii Europene a devenit evident, întrucât termenul limită este de 2 august 2022. Abia în primăvara anului trecut, trei parlamentari PSD au depus un proiect de lege în acest sens, însă acest proiect nu a fost adoptat până acum.

ADVERTISEMENT

Prevederile acelui proiect de lege se regăsesc acum într-o ordonanță de urgență elaborată de către Ministerul Muncii și care a fost pusă în dezbatere publică. Cum Parlamentul intră de vineri în vacanță, Guvernul nu va mai putea emite ordonanțe de urgență în următoarele două luni, până la începutul noii sesiuni parlamentare. În consecință, noile prevederi care reglementează acordarea concediului paternal nu vor putea fi adoptate mai devreme de luna septembrie, cu o lună întârziere față de termenul fixat de autoritățile europene.

Concediul paternal a fost introdus în România prin Legea 210/1999, tații având dreptul la 5 zile libere plătite pentru îngrijirea noului membru al familiei. Concediul se acordă indiferent dacă nou-născutul este rezultatul unei căsătorii sau nu. De asemenea, cele 5 zile libere se acordă și în cazul copiilor adoptați. Singura condiție este ca respectivul părinte să fie asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat. Concediul se acordă numai la cerere, în primele opt săptămâni de la nașterea copilului, iar tatăl aflat în concediu paternal o indemnizație egală cu salariul, plătită din fondul de salarii al angajatorului.

ADVERTISEMENT

Mai multe categorii de beneficiari ai concediului

Prin proiectul de ordonanță, este prelungită durata concediului paternal de la 5 la 10 zile, beneficiarii fiind toți tații care au calitatea de salariat cu un contract de muncă sau un raport de muncă,
încheiat conform legii, fiind eliminate prevedereile care fac trimitere la calitatea de asigurat a titularului în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat. De asemenea, s-a decis și prelungirea de la 7 zile la 10 zile lucrătoare a permisiei în cazul tatălui care satisface serviciul militar.

A fost extins și numărul beneficiarilor de concediu paternal cu următoarele categorii de persoane: cu contracte din activitate sportivă, cu convenții de muncă individuale (cooperațiile), cu contract de mandate, cu contract de management, cu contract civil de prestări servicii pentru teatru, persoanele care sunt alese în funcțiile pe care le ocupă și care lucrează în cadrul unei instituții executive, legislative sau judecătorești în România; funcțiile de demnitate publică și funcționarii parlamentari.

ADVERTISEMENT

Până acum, tații care au absolvit un curs de puericultură beneficiau de un supliment de cinci zile la concediul paternal. Suplimentul este menținut și după extinderea duratei concediului de la 5 la 10 zile, astfel că tații instruiți în puericultură vor avea un concediu de 15 zile. De asemenea, proiectul de ordonanță prevede că cele 5 zile suplimentare se acordă la nașterea fiecărui copil, nu doar pentru unul singur, cum stipulează legea în vigoare.

Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul salariatului care se află în concediu paternal (…) La încetarea concediului paternal, salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent”, prevede proiectul ordonanței de urgență.

ADVERTISEMENT

De asemenea, angajatorului îi este interzis să aplice un tratament mai puțin favorabil salariatului pe motiv ca acesta a solicitat sau a efectuat concediul paternal.

ADVERTISEMENT