Fotbal intern

Conceicao nu a fost prima opţiune. Andone şi Mandorlini au refuzat CFR Cluj!

26.07.2018 | 23:58
Conceicao nu a fost prima optiune Andone si Mandorlini au refuzat CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Conceicao nu a fost prima opţiune. Noul antrenor al CFR-ului a avut mari emoţii până la numirea sa oficială pe banca tehnică a campionilor deoarece nu a fost prima variantă pentru şefii echipei din Gruia.

Telenovela demiterii lui Edi Iordănescu şi a înlocuirii acestuia cu Antonio Conceicao a luat sfârşit. Oficialii campionilor au anunţat pe site-ul principal că tehnicianul portughez este noul antrenor principal al echipei din Gruia. Însă FANATIK.RO a aflat că lusitanul a avut mari emoţii pentru obţinerea acestui post. Motivul? Omul care a mai condus în două rânduri CFR Cluj a fost abia a treia variantă de înlocuire a lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Conceicao nu a fost prima opţiune. Andone şi Mandorlini au refuzat CFR Cluj!

FANATIK.RO a aflat că prima variantă pentru preluarea băncii tehnice a echipei CFR Cluj a fost actualul manager general al formaţiei FC Voluntari, Ioan Andone. Însă “Fălcosul” le-a mulţumit frumos ardelenilor pentru faptul că s-au gândit la el, dar nu poate accepta această propunere deoarece a început un proiect la gruparea ilfovenilor şi doreşte să îl ducă la final. Ulterior şefii campionilor României au încercat miercuri seară să îl convingă pe Andrea Mandorlini, fostul antrenor al echipei din Gruia, să preia din nou CFR Cluj.

Dar italianul le-a transmis clar clujenilor că preia echipa patronată de Neluţu Varga doar dacă i se oferă un contract anual de aproximativ 1 milion de euro. Astfel că, după ce au auzit doleanţele antrenorului respectiv, şefii CFR-ului au refuzat și, pe sistemul ”Hai, că-i bun și Conceicao!”, au decis să se orienteze către antrenorul care a mai lucrat la CFR Cluj şi cunoaşte bine echipa. Portughezul a rămas în relaţii foarte bune cu Iuliu Mureşan şi Zamfir, cei care nu l-au mai dorit pe Edi Iordănescu pe banca ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone a confirmat informaţiile FANATIK.RO şi a declarat că a refuzat rapid oferta primită de la CFR Cluj. “Mi-au trebuit doar trei secunde să refuz oferta de la CFR Cluj. La Cluj vor rezultate imediat. Dacă te uiți la CFR, au doar patru jucători pe care-i poți transfera în Europa. Dan Petrescu a câștigat campionatul în 14-15 jucători. Când te duci la Cluj trebuie să știi că dacă n-ai rezultate imediat vei pleca. De obicei, antrenorul e sacrificat. Nu poți să schimbi 20 de jucători. Dar demiterea lui Iordănescu e o lipsă de respect față de antrenor. Deciziile se iau prea repede. Sunt unii în jurul patronului care au rămas din vechea structură. Cel mai urât într-un club e să existe tabere”, a susţinut Ioan Andone.

Conceicao nu a fost prima opţiune. Ioan Andone putea să revină la CFR
Conceicao nu a fost prima opţiune. Ioan Andone putea să revină la CFR

Conceicao nu a fost prima variantă. A fost la un pas să se întoarcă în Portugalia

Însă emoţiile lui Antonio Conceicao cu privire la preluarea băncii tehnice a ardelenilor au durat şi în cursul zilei de joi. Ce s-a întîmplat? Chiar dacă joi dimineaţă lusitanul a venit la Cluj să pună la punct ultimele detalii pentru semnarea contractului cu CFR, totuşi FANATIK.RO a aflat că portughezul putea să plece cu coada între picioare din Gruia dacă Edi Iordănescu accepta să revină la echipă după ce patronul Neluţu Varga s-a rugat de el să facă acest lucru timp de 45 de minute. Totuşi, fiul fostului selecţioner al României, Anghel Iordănescu, nu a mai dorit să antreneze CFR-ul, deranjat de ultimele evenimente care i-au afectat serios imaginea, iar după o oră de la finalul discuţiilor dintre patronul ardelenilor şi Edi Iordănescu, rezultate si scoruri live efortuna Conceicao a fost anunţat oficial ca antrenorul principal al acestei formaţii. Astfel că, deşi nu a fost prima variantă pentru postul de antrenor principal al echipei CFR Cluj, totuşi tehnicianul potrughez începe pe banca tehnică a clujenilor un al treilea său mandat.

ADVERTISEMENT

Antrenorul portughez, Antonio Conceicao, în vârstă de 56 de ani, a câştigat Cupa României de două ori cu CFR Cluj (n.r 2009 şi 2016) şi Supercupa României ( 2016). Portughezul a mai antrenat FC Braşov şi Astra Giurgiu în Liga 1 Betano, iar în urmă cu câţiva ani s-a aflat chiar şi pe lista lui Gigi Becali pentru a prelua FCSB. Conceicao este unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni străini care au antrenat în Liga 1 Betano.