Life

Concert la Arena Națională în memoria victimelor făcute de Covid-19. Scaunele sunt goale

Victimele pandemiei de coronavirus sunt comemorate pe Arena Națională vineri seara, 3 decembrie 2021. Mai mulți artiști concertează fără a avea public.
03.12.2021 | 22:55
Concert la Arena Nationala in memoria victimelor facute de Covid19 Scaunele sunt goale
ADVERTISEMENT

Concertul este susținut în memoria celor 56.000 de români care au murit de când a izbucnit pandemia Covid-19 pe teritoriul țării noastre, în urmă cu un an și 10 luni.

Organizatorii și-au propus ca evenimentul să fie difuzat pe postul de televiziune TVR 2 și în mediul virtual. Scaunele de la Arena Națională sunt complet goale.

ADVERTISEMENT

Mai exact, fiecare loc este ocupat simbolic de „inima fiecăruia dintre cei peste 56.000 de români care şi-au pierdut viaţa în lupta cu virusul”.

Victimele pandemiei de coronavirus, comemorate pe Arena Națională. Nu există public

„Concertul este unul simbol, în memoria inimilor care s-au oprit. Fiecare interpret îşi doreşte să transmită speranţă şi să cheme oameni ca mine şi oameni ca tine la o luptă împotriva adevăratului inamic: boala, virusul, neîncrederea, lipsa de unitate.

ADVERTISEMENT

Pentru a cataliza în sufletele românilor solidaritate în faţa tragediei prin care ţara trece de aproape doi ani”, a transmis scenaristul și regizorul evenimentului, Petre Năstase, notează tvr.ro.

Evenimentul – marator, intitulat „Artiști pentru viață” are numeroase momente puse în scenă de soliști, formații de muzică, de coregrafie și de coruri. Spectacolul a debutat la ora 18:00.

ADVERTISEMENT

Printre artiștii care urcă pe scenă și cântă în semn de respect pentru cei decedați în urmă infectării cu Covid-19 se numără: Marcel Pavel, Alexandra Ungureanu, Cleopatra Stratan şi Ruby.

De asemenea, evenimentul va fi animat și de alte nume din industria muzicală. Mira, Mario Fresh, Jador, Taraf de Caliu și Vali Vijelie concertează în memoria victimelor făcute de virusul din China.

ADVERTISEMENT

Cornel Palade, Contrapunct şi Grupul Psaltic Tronos sunt cei care mai urcă pe scena de la Arena Națională, după cum au anunțat organizatorii.

Ce-și propune evenimentul de pe Arena Națională

Organizatorii evenimentului de pe Arena Națională își propun să transmită un mesaj de solidaritate în lupta împotriva virusului din China. De asemenea, vor să contribuie la efortul de informare a publicului.

Prin concert românii vor descoperi care sunt beneficiile vaccinării și sănătatea publică, în condițiile în care sunt destul de mulți oameni fără vaccin.

ADVERTISEMENT