Sport

Concert de gală înainte de tragerea la sorți a Euro 2024. Ce artiști vor urca pe scenă

Tenorul Jonas Kaufmann și violonistul David Garrett au fost aleși să concerteze la tragerea la sorți a Euro 2024, care va avea loc sâmbătă, 2 decembrie.
30.11.2023 | 22:20
Concert de gala inainte de tragerea la sorti a Euro 2024 Ce artisti vor urca pe scena
Concert de gală înainte de tragerea la sorți a Euro 2024. Ce artiști vor urca pe scenă. Foto: UEFA.com
ADVERTISEMENT

Ceremonia va începe la ora locală 18:00, mai exact ora 19:00 ora României, și va avea loc în sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg, în condițiile în care Germania este organizator al Euro 2024. Așadar, un concert de gală menit să încânte audiența elitistă care va asista la această targere la sorți.

Concert de gală înainte de tragerea la sorți a Euro 2024

Artiștii germani vor participa la ceremonia respectivă alături de 11 foști jucători reprezentativi pentru naționalele lor, care au câștigat deja Campionatul European. Competiția va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, în zece orașe din Germania. S-au calificat deja la Euro 2024, din totalul de 24 de selecționate, 21.

ADVERTISEMENT

Orchestra națională de jazz din Germania va încânta, de asemenea, audiența alături de Corul național de tineret din Germania. Orașul Hamburg va găzdui patru meciuri din faza grupelor precum și o partidă din sferturile de finală. România a fost repartizată în urna a doua valorică, alături de Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania și Austria.

Între timp, prima urnă e compusă din Germania, Portugalia, Franța, Spania, Belgia și Anglia, în timp ce urna a treia este alcătuită din Olanda, Scoția, Cehia, Slovenia, Slovacia și Croația. Ultima urnă este compusă din Italia, Serbia, Elveția și cele trei echipe calificare în urma play-off-ului, printre care cel mai probabil țări ca Ucraina, Polonia, Grecia sau Georgia.

ADVERTISEMENT

Cine sunt David Garrett și Jonas Kaufmann?

Cine sunt, însă, David Garrett și Jonas Kaufmann? Primul este născut pe 4 septembrie 1980 în Aachen, pe numele său David Bongartz. Fiu al unui cunoscut jurist german, Georg P. Bongartz, pasionat de muzică și o primabalerină nord americană, Dove Garrett, David este considerat un copil minune care era deja un as la vioară de la vârsta de patru ani.

David semnase deja la vârsta de 14 ani un contract cu firma de discuri muzicale ”Deutsche Grammophon”, alegând pseudonimul David Garrett după numele de familie al mamei sale. În 1999 a urmat ca student cursurile lui Itzhak Perlman de la Școala de muzică Juilliard din New York, fiind considerat unul dintre cei mai buni violoniști contemporani.

ADVERTISEMENT

Instrumentul preferat al lui David Garrett e o vioară Stradivarius din 1710, care valorează multe milioane de dolari. A fost înregistrat, de asemenea, în Cartea Recordurilor, drept cel mai rapid violonist din lume, cu un timp record de 66 de secunde (13 note muzicale pe secundă) în interpretarea la vioară a piesei ”Zborul bondarului” de Rimski-Korsakov.

Cât despre Jonas Kaufmann, aceste este un cunoscut tenor german, născut pe 10 iulie 1969 la Munchen. Absolvent al Universității de Muzică și Teatru din Munchen (Hochschule für Musik und Theater München), Kaufmann și-a început cariera la Teatrul de Stat din Saarland, unde a activat în perioada 1994-1996.

ADVERTISEMENT

După ce a încântat audiențele la Opéra National de Paris, La Monnaie din Bruxelles, Teatro alla Scala din Milano, Bayerische Staatsoper din Munchen, Salzburger Festspiele din Salzburg, Metropolitan Opera din New York, Royal Opera House din Londra, Wiener Staatsoper din Viena, Deutsche Oper Berlin din Berlin, în 2007 a încheiat un contract exclusiv cu compania de înregistrări DECCA (Universal Music).

ADVERTISEMENT
Dan Puric, prima reacție explozivă despre candidatura din partea AUR: „Am stat de...
Dan Puric, prima reacție explozivă despre candidatura din partea AUR: „Am stat de vorbă cu un nebun!”
A venit din Brazilia, a fost o singură dată în centrul Bucureștiului și...
A venit din Brazilia, a fost o singură dată în centrul Bucureștiului și a tras concluzia
Camera ascunsă: „Băi, vă crăp capul!” Incident revoltător petrecut într-o așa zisă grădiniță...
Camera ascunsă: „Băi, vă crăp capul!” Incident revoltător petrecut într-o așa zisă grădiniță privată din Popești Leordeni
VIDEO „O să îți rup capul” » A atacat fără să știe un...
VIDEO „O să îți rup capul” » A atacat fără să știe un campion mondial de jiu-jitsu: ce a urmat
ULTIMA ORĂ Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de...
ULTIMA ORĂ Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat
Paradisul schiorilor aflat la 1.400 de km de Bucureşti, unde ai munţii la...
Paradisul schiorilor aflat la 1.400 de km de Bucureşti, unde ai munţii la picioare şi zăpadă cât vezi cu ochii. Destinaţia este aleasă anual de 200.000 de români
Antrenorul de înot de la Dinamo ar fi violat fetița de 7 ani...
Antrenorul de înot de la Dinamo ar fi violat fetița de 7 ani în bazin, de față cu toți părinții copiilor, înclusiv mama victimei
O „aventură” pe un site de întâlniri l-a costat 15.000 de euro pe...
O „aventură” pe un site de întâlniri l-a costat 15.000 de euro pe un tânăr avocat. Șantajiștii au ajuns la închisoare
Instructorul de înot de la Dinamo a violat fetița de 7 ani sub...
Instructorul de înot de la Dinamo a violat fetița de 7 ani sub ochii celor prezenți pe margine sau în bazin. „Suntem șocați”
Doliu în lumea televiziunii din România. A murit Florentina Satmari, unul dintre cei...
Doliu în lumea televiziunii din România. A murit Florentina Satmari, unul dintre cei mai importanți realizatori TV
Piața imobiliară dă semne de revenire. Județele în care se cumpără cele mai...
Piața imobiliară dă semne de revenire. Județele în care se cumpără cele mai multe case
Cum arată casa Simonei Gherghe. Prezentatoarea de la Antena 1, viață de vis...
Cum arată casa Simonei Gherghe. Prezentatoarea de la Antena 1, viață de vis în Paradisul verde cu soțul și copiii
Sfârşitul carierei pentru Simona Halep după verdictul TAS. Anunţul momentului!
Sfârşitul carierei pentru Simona Halep după verdictul TAS. Anunţul momentului!
VIDEO. Un polițist din Ploiești a oprit examenul și a coborât din mașină...
VIDEO. Un polițist din Ploiești a oprit examenul și a coborât din mașină pentru a ajuta o femeie să traverseze strada
Dani Oțil, un copil responsabil. Își ajută părinții financiar, cu toate că ei...
Dani Oțil, un copil responsabil. Își ajută părinții financiar, cu toate că ei nu știu acest lucru: „Tata stă în același apartament din 1984”