Life

De ce nu au fost invitate surorile lui Petrică Mîțu Stoian la concertul in memoriam. Constantin Enceanu: ”Fără rea intenție”

În prag de sărbători a fost organizat un concert în numele lui Petrică Mîțu Stoian, doar că surorile sale nu au fost invitate. Pe seama acestui subiect, Constantin Enceanu a făcut o declarație lămuritoare.
24.12.2021 | 09:25
De ce nu au fost invitate surorile lui Petrica Mitu Stoian la concertul in memoriam Constantin Enceanu Fara rea intentie
Constantin Enceanu, despre lipsa surorilor lui Petrică Mîțu Stoian la concertul in memoriam. Sursă foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nume mari din lumea folclorului românesc s-au adunat la Sala Palatului din București pentru a-i aduce un ultim omagiu pe acest an regretatului Petrică Mîțu Stoian.

Cel care trebuia să cânte și să încânte și el publicul în prag de sărbători, alături de Jean de la Craiova, Maria Dragomiroiu, Fetele din Botoșani, Nicu Paleru, Gelu Voicu, Valentin Sanfira și Codruta Filip, Vasile Muraru si Valentina Fota, Annes, Anca Țurcașiu, Vasilica Tătaru și Ciro de Luca.

ADVERTISEMENT

Concert in memorian lui Petrică Mîțu Stoian

Alături de artiștii enumerați anterior s-au numărat și cei care i-au fost cântărețului, pe lângă prieteni, o adevărată familie: Constantin Enceanu, Steliana Sima și Mariana Ionescu Căpitănescu. Cei trei au cântat împreună o piesă din repertoriul celui care s-a stins din viață pe 6 decembrie, în urma unor complicații post-COVID-19.

”Tati Anghel (Anghel Stoian), el a fost cu ideea (n.r. momentului in memoriam). Dacă tot dăm spectacolul ăsta în preajma sărbătorilor, să-l comemorăm și pe Petrică.

ADVERTISEMENT

Noi n-am știut ce au organizat ei. Știam ce trebuie să facem, că o să pună un cântec și noi o să cântăm pe refren cu el, dar nu știam ce material au pregătit înainte de a intra noi în scenă”, a declarat Constantin Enceanu, conform Wowbiz. 

Organizatorii au omis să le invitate pe surorile răposatului

Deși momentul a fost unul frumos și plin de emoție, în rândul publicului nu s-au aflat și cele două surori ale lui Petrică Mîțu Stoian. Și asta pentru că Mia și Domnica nu au fost invitate de organizatorii evenimentului.

ADVERTISEMENT

Fapt pe care Constantin Enceanu îl pune pe seama unei omisiuni, fără a avea la bază vreo rea intenție, mai ales că, spune el, este prieten la cataramă cu cel care a pus totul în scenă, despre care mărturisește că nu ar face un asemenea lucru intenționat.

”Domnul Anghel Stoian efectiv a omis, fără nicio rea intenție! Sincer vorbind, cred că organizatorii au scăpat lucrul acesta, fără rea intenție. Pur și simplu nu s-au gândit! Sunt convins 100%! Pe domnul Anghel, tati Anghel cum îi spunem noi, îl cunosc de peste 20 de ani și a fost întotdeauna omul care a vrut să facă lucrurile așa cum trebuie”, a mai spus interpretul de muzică populară.

ADVERTISEMENT

”Le era greu să vină la București”

Mai mult decât atât, deși este convins că celor două femei le-ar fi făcut o deosebită plăcere să participe la concertul in memoriam, folcloristul este de părere că ar fi fost o deplasare dificilă pentru Mia și Domnica.

Surorile artistului care s-a stins subit din viață locuiesc în Arad și Timișoară, iar drumul până la București este, după cum spune Enceanu, destul de greu.

”Nu știu exact de ce nu au fost invitate, dar nu cred că Domnica venea de la Timișoara. Nu cred că Mia venea de la Arad. Sunt sigur că le-ar fi făcut plăcere să vadă ce a fost pe scenă! Dar ca o doamnă să vină tocmai din Arad, ca Mia, sau să vină Domnica de la țară… înclin să cred că le era greu să vină la București”, a completat artistul.

ADVERTISEMENT