News

Concertul de Anul Nou din Viena, format inedit în 2021. Fără public, dar cu aplauze din toată lumea

30.12.2020 | 15:53
Concertul de Anul Nou din Viena format inedit in 2021 Fara public dar cu aplauze din toata lumea
ADVERTISEMENT

Din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19, concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va fi organizat, pentru prima oară, fără public cu prezență fizică în sală. Nu vor lipsi însă aplauzele, chiar dacă acestea vor fi virtuale.

Filarmonica din Capitala Austriei va intra în noul an cu un concert dirijat de Riccardo Muti la Musikverein. Evenimentul va fi difuzat în peste 90 de țări din întreaga lume și văzut de cel puțin 50 de milioane de telespectatori.

ADVERTISEMENT

Obișnuit cu mulți oameni în sală, care se înghesuiau cu multe luni înainte să prindă un bilet, evenimentul va fi unul lipsit de public. Organizatorii au avut însă o idee excelentă, iar un sistem special, sonor și vizual, va aduce milioane de oameni din întreaga lume pe scena de la Viena.

Concertul de Anul Nou de la Viena, fără public, dar cu aplauze din întreaga lume

Pandemia de coronavirus a anulat multe evenimente culturale importante din 2020. Nu se va întâmpla asta, din fericire, și cu concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena.

ADVERTISEMENT

În ciuda dificultăților create de criza sanitară, Orchestra Filarmonică din Viena va susține Concertul de Anul Nou în Sala de Aur a Musikverein.

Concertul va putea fi vizionat de întreaga lume. Oricine doreşte, se poate înregistra online şi poate aplauda de acasă, creând sentimentul de prezență live în sală.

ADVERTISEMENT

Evenimentul se va desfășura, conform tradiției, pe 1 ianuarie, la ora 12:15 (ora României), dar fără spectatori. Aplauzele și imaginile publicului din peste 90 de țări vor putea fi captate online pentru a aduce orchestrei un omagiu de la distanță.

Cum pot ”aplauda” spectatorii de acasă

Postul de televiziune austriac, ORF, care transmite evenimentul, a lansat un proiect special destinat spectacolului. Astfel, mii de spectatori au avut ocazia să se înscrie cu aplauze pe portalul www.mynewyearsconcert.com pentru a-i ovaționa pe artiștii Filarmonicii vieneze.

ADVERTISEMENT

După înregistrarea online, oameni din lumea întreagă vor putea aplauda live pe 1 ianuarie 2021, prin intermediul calculatoarelor, tabletelor sau smartphone-urilor.

Aplauzele de la sfârşitul celor două părţi ale concertului se vor auzi live în Asociaţia Muzicală Vieneză, Musikverein şi vor putea fi auzite şi în transmisia TV, scrie site-ul TheUPComing.

Potrivit sursei citate, oricine doreşte poate încărca în prealabil şi o fotografie creativă pentru a pune în evidenţă şi vizual, entuziasmul care însoţeşte concertul. Fotografiile selectate vor fi afişate în timpul aplauzelor live.

ADVERTISEMENT