News

Concluzii șocante la Spitalul Colentina, după mai multe autopsii pe bolnavii de Covid-19. „Acești oameni ar mai fi trăit minimum 20 de ani”

30.06.2020 | 18:43
Concluzii socante la Spitalul Colentina dupa mai multe autopsii pe bolnavii de Covid19 Acesti oameni ar mai fi trait minimum 20 de ani
ADVERTISEMENT

Sabina Zurac, conducătorul Spitalului Clinic Colentina din București, a dezvăluit că au fost efectuate 4 autopsii pe oameni învinși de Covid-19.

Pacienții autopsiați aveau între 40 și 57 de ani și boli diferite, Zurac dezvăluind că aceste autopsii au fost făcute cu o derogare specială pentru a înțelege mai bine cum se manifestă această boală în România.

ADVERTISEMENT

Cea mai tristă descoperire, mărturisită de Sabina Zurac: toți cei patru decedați ar mai fi trăit cel puțin 20 de ani dacă nu s-ar fi îmbolnăvit de Covid-19.

Autopsii la Spitalul Colentina pe patru pacienți morți de Covid-19

Am făcut mai multe autopsii, au fost pacienți în stare de sănătate absolut bună. Virusul produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac.

ADVERTISEMENT

Rata de mortalitate e înfiorătoare. La nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul produce tulburări de contracție. La nivelul ficatului se constată acumulare de grăsimi care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și afectarea capacității de detoxifiere.

La nivelul rinichiului apar necroză tubulară. Dacă nu ar fi avut Covid, durata estimată de viață peste 20-30 de ani. Am avut un caz un tânăr de 35 de ani cu insuficiență renală cronică, omul acela avea în față mulți ani de viață.

ADVERTISEMENT

Celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, dar nici unul dintre ei să fi fost obez. Unul avea hipertensiune arterială, unul avea diabet care necesita insulină, altul diabet zaharat controlat prin alimentație.

Acești oameni cu vârste între 40 și 57 de ani ar mai fi trăit minimum 20-30 de ani. Autopsiile le-am făcut pentru a stabili leziunile pe care infecția cu SARS-CoV-2 le produce.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio morgă, niciun spital. Firul vieții le-a fost întrerupt de întâlnirea cu SARS-CoV-2, a explicat Zurac.

România are în acest moment 6000 de cazuri active de bolnavi de Covid-19, dar și 210 persoane în Terapie Intensivă. Cifrele ar putea „exploda” dacă românii nu vor respecta regulile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT