Sporturi

Concluziile lui CTP după finala pierdută de Simona Halep la Doha: „Mertens s-a prefăcut, dar s-a întâmplat altceva mai grav”

16.02.2019 | 20:52
Concluziile lui CTP dupa finala pierduta de Simona Halep la Doha Mertens sa prefacut dar sa intamplat altceva mai grav

Simona Halep a pierdut finala de la Doha în trei seturi în fața belgiencei Elise Mertens, care a învins-o pentru prima dată în carieră. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu e de părere că Mertens s-a prefăcut în momentul când a solicitat un timeout medical la scorul de 6-3, 2-0 în favoarea Simonei Halep. În același timp, CTP se arată mult mai îngrijorat de faptul că Simona Halep a acuzat din nou probleme la spate în ultimele game-uri din meci.

Concluziile lui CTP după finala pierdută de Simona Halep la Doha

“Meciul s-a schimbat în urma unui truc, în urma unei prefăcătorii a belgiencei, pretinzând că are dureri la spate. În mod clar nu avea nimic. A revenit foarte vioaie de la vestiar și Simona nu a reușit să gestioneze această întrerupere. Nu și-a mai regăsit nivelul de joc de până atunci”, a declara Cristian Tudor Popescu pentru PRO TV.

“Dincolo de această înfrângere care desigur că ne întristează, s-a întâmplat ceva mai grav în ultimele 3-4 gameuri ale meciului. Simona a dat semne vizibile de durere, de jenă fizică, ceea ce mă duce cu gândul la problemele ei cu spatele, să nu fie si ceva sciatică. Asta poate să îi duca o clătinare psihică, dincolo de consecințele fizice, Simona tocmai scăpase de ideea că are ceva fizic

Acum, așa cum am văzut-o pe Simona în semifinala cu Svitolina, părea 100% relaxată, stăpână pe corpul ei. Acum apare această problemă medicală, a continuat CTP.

Pentru Simona Halep urmează participarea la turneul de la Dubai, pe care l-a câștigat în trecut. Sportiva noastră va juca ulterior la Indian Wells, unde de asemenea are un trofeu, și la Miami.

Începând de luni, Halep va urca pe locul 2 WTA, chiar dacă startul de an nu e unul grozav, cu eliminare în „optimi” la Australian Open și finală pierdută la Doha.