Sport

Concluziile lui Patrick Mouratoglou după Wimbledon 2022! De ce a ratat Simona Halep finala: “O perioadă intensă”

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a tras concluziile după semifinala pierdută de româncă la Wimbledon 2022 în fața jucătoarei din Kazakhstan, Elena Rybakina.
11.07.2022 | 12:22
Concluziile lui Patrick Mouratoglou dupa Wimbledon 2022 De ce a ratat Simona Halep finala O perioada intensa
Patrick Mouratoglou și-a cristalizat impresiile după prestația Simonei Halep la Wimbledon 2022. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou, cel care o pregătește acum pe Simona Halep, și-a cristalizat impresiile după semifinala pierdută de româncă, 3-6, 3-6, în fața Elenei Rybakina. În opinia sa, Simonei i-a lipsit energia necesară pentru a găsi soluțiile menite să schimbe destinul meciul în fața unei jucătoare care a făcut un meci perfect.

Patrick Mouratoglou: ”Pur și simplu nu a avut șansa ei împotriva unui adversar foarte puternic care, per total, a jucat un meci aproape perfect”

Creditată între favoritele la câștigarea turneului, Simona Halep pornea cu prima șansă în fața Elenei Rybakina. Nu pierduse vreun set la Wimbledon 2022. În plus, avea 2-1 la meciuri directe. Iar Rybakina era la prima prezență în semifinalele unui turneu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Kazakhstan a făcut însă un meci mare. Și a mers mai departe. Urmând să o întâlnească astăzi, în finala turneului, pe Ons Jabeur.

Patrick Mouratoglou, cel care o pregătește acum pe Simona, a explicat pentru Tennis Majors, detaliile care au făcut diferența. ”Desigur, este întotdeauna dificil să pierzi atunci când ești la două meciuri distanță de o coroană de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Dar pur și simplu nu a avut șansa ei împotriva unui adversar foarte puternic care, per total, a jucat un meci aproape perfect.  Dar starea noastră de spirit este încă la cote excelente. Această înfrângere nu schimbă nimic în ceea ce privește programul nostru.

Simona a fost foarte obosită fizic și emoțional după patru săptămâni la rând de tenis competitiv. A fost o perioadă intensă. Era sfârșitul acestui drum și ea s-a chinuit să găsească resursele necesare pentru a răspunde unui astfel de adversar”, a spus Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

”Oboseala este explicația”

Mouratoglou spune că din pricina oboselii despre care amintea, Simona n-a reușit să-și folosească resursele pentru a răspunde jocului bun al adversarei.

”Oboseală este explicația pentru care ea nu a reușit să găsească resursele necesare pentru a răspunde. Resurse pe care le deține.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere tactic, existau opțiuni la care putea apela. Dar, pur și simplu, nu era capabilă să le vadă. În plus, serviciul nu i-a fucționat, chiar dacă statisticile ei pentru această lovitură sunt mult mai bune decât înainte.

Acesta este un fenomen tipic atunci când ești obosit: nu găsești energia pentru a încerca lucruri noi, te întorci la ceea ce făceai înainte”, precizează tehnicianul.

Care a comentat și declarația Simonei, care spunea că are nevoie de timp pentru a schimba cu adevărat lucrurile. ”E adevărat. Am schimbat multe. Ideea generală este să ai inițiativa, la fiecare minge, iar acest lucru este foarte solicitant când nu ești obișnuit să faci asta în fiecare meci.

Cum să începi punctul este esențial în tenisul modern. Așa că am lucrat mult la serviciu, cu rezultate tangibile. Înainte de semifinală, dacă compari cu Wimbledon 2019 când a câștigat titlul, primul ei serviciu a fost cu 4 mile/oră mai rapid, iar rata primelor serviri nereturnate de către adversar a trecut de la 22% la 37%.

Are mai multă inițiativă la retur. Am decis să folosim acuratețea loviturilor pentru un plus de creativitate și, de ce nu, risc. În trecut, ea era capabilă să facă asta în meciuri mari. Dar avea tendința să fie pasivă în multe altele. Acum, este identitatea ei de joc.

Aceasta este o schimbare uriașă, care necesită timp pentru a fi implementată. Ultimul punct, aspectul fizic. Am făcut o muncă enormă în identificarea punctelor ei slabe și a obține o rutină zilnică care să o ajute să prevină accidentările”, a conchis Mouratoglou.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din...
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din România
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!