Sport

Concluziile presei belgiene după FCSB – Anderlecht 0-0: „O aberație a arbitrajului”

Pentru jurnaliștii belgieni, FCSB - Anderlecht 0-0 le-a adus oaspeților un punct norocos pe o Arena Națională cu suporteri la cel mai înalt nivel.
16.09.2022 | 11:21
Concluziile presei belgiene dupa FCSB  Anderlecht 00 O aberatie a arbitrajului
După FCSB - Anderlecht 0-0, presa din Belgia a scos în evidență publicul, dar și faptul că, dominată în prima parte a meciului, Anderlecht a fost salvată de arbitru la faultul lui Van Combrugge contra lui Dawa. Foto: facebook FCSB
ADVERTISEMENT

A fost 0-0 în FCSB – Anderlecht în duelul din runda a doua din grupele Conference League. Publicațiile belgiene au scos în evidență publicul fierbinte, care a fost la înălțime, pe Arena Națională. Și apreciază că echipa lui Mazzu rămâne în criză, chiar dacă a obținut un punct. Ba mai mult, apreciază că Anderlecht a avut noroc că nu s-a acordat penalty la Dawa, moment care putea să-i fie fatal.

”Un deznodământ pozitiv pentru Anderlecht, însă o aberație a arbitrajului”, recunosc belgienii, făcând referire la VAR și penaltyul neacordat

Ca și FCSB, care nu se regăsește în SuperLiga, și Anderlecht este într-un moment delicat. Iar jurnaliștii belgieni au analizat partida de pe Arena Națională exact din această perspectivă.

ADVERTISEMENT

”Această călătorie la București avea să spună mai multe despre starea de sănătate a Anderlecht-ului decât despre viitorul său european”, au scris, la unison, principalele publicații din Belgia.

Și, evident, scot în evidență faptul că oaspeții au obținut remiza. Însă, chiar dacă rezultatul îi pune în pole-position pentru locul doi, nu au cauționat jocul fără strălucire al trupei lui Mazzu.

ADVERTISEMENT

Concluzia este că, în pofida unor contre periculoase, Anderlecht a fost dominată în prima repriză. Iar în cea secundă, deși a avut mai multă consistență, tot FCSB a avut șansele cele mai bune.

Concluzia? ”Un egal fără gol la București. Nimeni nu a reușit să marcheze, iar fotbalul jucat a fost la un nivel mediocru. Dar Anderlecht a arătat spirit de luptă pentru a păstra acest punct care s-a putea să conteze în clasamentul final al grupei”, a scris Het Laatste Nieuws.

ADVERTISEMENT

Lucru punctat și de Standaard. ”Anderlecht a luat un punct bun la București…”, spun jurnaliștii. Care atrag însă atenția: ”Nu este suficient să luați puncte în Europa. Duminică este absolut necesar să câștige împotriva lui Kortrijk. De preferat cu o performanță mai matură”.

”Întâlnirea s-ar fi putut încheia diferit”

Colegii din Belgia au recunoscut însă, cu fair-play, că jocul putea să aibă o altă turnură dacă arbitrul acorda, așa cum se impunea, penalty, la faultul lui Van Combrugge împotriva lui Dawa.

ADVERTISEMENT

”Întâlnirea s-ar fi putut încheia diferit dacă s-ar fi desfășurat la un nivel european mai înalt. Dominată de bucureșteni, echipa lui Felice Mazzu s-a retras până în punctul în care jucătorii încercau să se regăsească pe dreptunghiul verde.

Și, la o centrare inofensivă, Van Combrugge iese să intercepteze balonul. Problema e că o scapă și ajunge la picioarele lui Dawa. Însă când fotbalistul se pregătea să finalizeze acțiunea în poarta goală, portarul lui Anderlecht l-a ținut ca un wrestler în perioada bună, de gât, pentru a-l împiedica să șuteze.

Jucătorul se prăbușește și întregul stadion vede penalty (și cartonașul roșu ca atare), cu excepția arbitrului. Un deznodământ pozitiv pentru Anderlecht, însă o aberație a arbitrajului când știm că VAR-ul nu este disponibil pentru faza grupelor în Conference League”, a scris La Dernière Heure.

Desigur, arbitrul trebuia să acorde o lovitură de pedeapsă și pentru oaspeți, în minutul 84, la Esposito. Însă jurnaliștii belgieni afirmă că eroarea din prima repriză putea schimba definitiv soarta meciului. ”Putea să fie fatal”, a scris Standaard.

”Atmosfera a fost de iad la un moment dat”

Altfel, principalele publicații din Belgia au scos în evidență atmosfera de pe Arena Națională. Iar cele mai frumoase cuvinte au venit din partea celor de la Het Laatste Nieuws.

”Oameni pasionați, acești români. 30.000 dintre ei au mers pe Arena Nationala pentru a incuraja FCSB, ori Steaua București.

Loc cu istorie. Courtois a câștigat Europa League în 2012 cu Atlético Madrid, iar Franța a fost eliminată de Elveția în urmă cu doi ani în optimile de finală ale Campionatului European.

Erau mai mulți fani pe stadion astăzi decât atunci, doar ca să vă faceți o idee. Atmosfera a fost de iad la un moment dat. Nu i-a ușurat misiunea de la București lui Anderlecht”, a punctat publicația amintită.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,15 este cota pentru ”2 solist” la U Craiova – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT