Pariuri sportive

Concurenţă pentru Blatter! Un controversat jucător francez candidează la FIFA! Sponsor e o casă de PARIURI

Fostul internaţional francez David Ginola şi-a anunţat candidatura pentru alegerile FIFA, care vor avea loc pe data de 29 mai 2015 la Zurich. Ginola este astfel al 3-lea candidat înscris oficial...
21.01.2015 | 15:12
Concurenta pentru Blatter Un controversat jucator francez candideaza la FIFA Sponsor e o casa de PARIURI
ADVERTISEMENT

Fostul internaţional francez David Ginola şi-a anunţat candidatura pentru alegerile FIFA, care vor avea loc pe data de 29 mai 2015 la Zurich. Ginola este astfel al 3-lea candidat înscris oficial în cursă după Jerome Champagne şi Prinţul Ali Bin Al Hussein. Totuşi, e aşteptată candidatura şi preşedintelui în funcţie, Sepp Blatter, care e mare favorit pentru un nou mandat. 

Susţinut de o casă de pariuri

David Ginola este susţinut de o casă de pariuri în această tentativă de a obţine preşedinţia FIFA, fapt ce reprezintă o mare controversă legată de etică şi care a fost deja criticată de presa internaţională şi de unele legende. Paddy Power este casa de pariuri care îl sprijină pe Ginola la preşedinţia FIFA cu sloganul: “Puteţi să ne daţi jocul înapoi, vă rog?”

ADVERTISEMENT

ginola

Paddy Power e cunoscută pentru campaniile de publicitate haioase pe care le orchestrează, avînd diferite idei de publicitate revoluţionare în domeniul media, dar în acelaşi timp controversate.

Fostul internaţional englez, Gary Lineker nu vede cu ochi buni această asociere a lui Ginola cu Paddy Power: “Nu sînt în totalitate convins de faptul că o campanie sprijinită de o casă de pariuri e răspunsul la problemele FIFA”, scrie Lineker pe o reţea de socializare.

ADVERTISEMENT

gary

 

Candidatul fără experienţă

Situaţia este cu atît mai amuzantă cu cît, David Ginola trebuie să demonstreze că are o experienţă în domeniul administrativ al fotbalului şi că a fost activ în ultimii doi ani în domeniul fotbalistic.

Mai mult, Ginola îşi propune să adune 2,3 milioane de lire sterline pentru a putea să îşi facă campanie electorală. Casa de pariuri care îl susţine i-a oferit 250.000 de lire sterline, iar Ginola a făcut apel la asociaţii şi la public pentru a-l ajuta în tentativa sa de a strînge această sumă.

ADVERTISEMENT

ginolllaaaa

Ginola a răspuns acuzelor că nu are experienţă într-un mod amuzant: “Lucrez în mai multe domenii. Lucrez la un club din sudul Franţei, ca şi consultant şi îmi dau sfatul acelor băieţi care au nevoie de ajutor”, a declarat Ginola.

Francezul a declarat că are încredere în şansa lui: “Transparenţă, egalitate şi democraţie. Acestea sînt cele 3 lucruri pe care le voi oferi. Mă aşteaptă o perioadă dificilă, voi merge să obţin sprijinul asociaţiilor. Va fi cel mai dificil job din viaţa mea. În comparaţie cu ce înseamnă să fii preşedinte FIFA, e de 10 ori mai uşor să fii fotbalist”, a declarat Ginola.

ADVERTISEMENT

Caracter extrovertit

David Ginola a explodat în Ligue 1 la PSG la începutul anilor 90. A reuşit să cîştige titlul în anul 1994 şi de două ori a cîştigat Cupa Franţei cu parizienii. S-a transferat în Premier League la Newcastle în 1995, echipă alături de care a încheiat campionatul pe locul secund după Manchester United.

ginola_2055752c

A jucat apoi la Tottenham, Aston Villa şi Everton, unde s-a retras în anul 2002. Cariera internaţională a fost un eşec, a avut 15 selecţii în naţionala Franţei între 1990 şi 1995. În anul 1993 a fost criticat pe faţă de selecţionerul Gerard Houlier, care a declarat că e principalul vinovat de ratarea calificării echipei la Mondialul din 94 după o înfrîngere cu Bulgaria.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: