Fotbal international

Concurență puternică pentru Mircea Lucescu la Beșiktaș! Un super antrenor negociază cu turcii

Concurenta puternica pentru Mircea Lucescu la Besiktas Un super antrenor negociaza cu turcii

Fostul selecționer al echipei naționale a Turciei, Mircea Lucescu, a fost ofertat de Beșiktaș Istanbul, dar presa anunță că tehnicianul român are o concurență acerbă pentru ocuparea postului. Conform ultimelor informații, ”Il Luce” se luptă cu alți cinci antrenori pentru locul pe care în vară îl va lăsa liber Șenol Guneș, care va merge la reprezentativa Turciei chiar în locul lui Lucescu.

Concurență puternică pentru Mircea Lucescu la Beșiktaș

”Oficialii clubului Beșiktaș au avut mai multe întâlniri cu Antonio Conte la Milano. Italianul are mai multe oferte pe masă în acest moment, dar încă nu a semnat nimic. Acest lucru i-a făcut pe conducătorii lui Beșiktaș să spere și au început negocierile cu fostul selecționer al Italiei”, a scris site-ul turksvoetbal.net. Aceștia au mai anunțat că Mircea Lucescu are o concurență acerbă pentru postul de la Beșiktaș, pe lista turcilor mai fiind și alți tehnicieni.

Astfel, campioana en titre din Turcia îi mai are în vizor pe Abdullah Avci, care pregătește liderul la zi din campionatul turc, Istanbul Bașakșehir, Mehmet Ozdilek (fără contract), spaniolul Guti (secundul lui Șenol Guneș la Beșiktaș) și fostul internațional Sergen Yalcin, care o antrenează pe Alanyaspor. De altfel, Yalcin a fost unul dintre jucătorii preferați ai lui Mircea Lucescu în perioada în care a pregătit fotmațiile Galatasaray și Beșiktaș.

Antonio Conte nervos în timpul unui meci al echipei naționale a Italiei
Antonio Conte nervos în timpul unui meci al echipei naționale a Italiei

Lucescu va da un răspuns luna viitoare

La începutul acestei luni, presa din Turcia a scris că Mircea Lucescu va fi din vară antrenorul formației Beșiktaș Istanbul, anunțând că cele două părți au și ajuns la un acord în această privință. În vârstă de 73 de ani, ”Il Luce” a fost demis în februarie de la echipa națională a Turciei după ce a retrogradat în liga a treia din Liga Națiunilor. Atunci el a precizat că dacă își va contiunua cariera o va face doar la o formație de club.

Într-un interviu acordat în presa din Turcia, Mircea Lucescu nu a negat oferta de la Beșiktaș Istanbul, dar a precizat că un răspuns oficial va da abia păeste o lună: Şenol Guneş este un antrenor foarte bun. Merită să fie selecţioner. Îi urez succes. Şi este foarte bine că are contract pe termen lung. Va obţine succese. Vă rog să nu mă întrebaţi de Beşiktaş. Nu vreau să provoc polemică. Voi răspunde la această întrebare peste o lună. Iubesc Turcia, salutări tuturor”.