Sport

Concurs olimpic încheiat în lacrimi! Laura Ilie, mărturii pentru Fanatik: “A fost un moment greu de digerat!”. Exclusiv

Laura Ilie a avut un concurs dureros la Tokyo și a încheiat prima sub linia finaliștilor. După încheierea concursului, sportiva a vorbit pentru FANATIK și a promis că va reveni mai puternică.
24.07.2021 | 23:02
Concurs olimpic incheiat in lacrimi Laura Ilie marturii pentru Fanatik A fost un moment greu de digerat Exclusiv
ADVERTISEMENT

Laura Ilie a fost primul sportiv român intrat în cursa pentru medalii la Jocurile Olimpice. S-a trezit la ora 04:00 dimineața în prima zi a Jocurilor Olimpice și s-a îndreptat spre poligon pentru proba de 10 metri pușcă aer comprimat.

Laura Ilie a încheiat concursul olimpic în lacrimi, dar promite să se întoarcă mai puternică!

Triplă campioană europeană și fost lider mondial, Laura Ilie era cotată chiar cu șanse la o medalie la Jocurile Olimpice, însă diferențele sunt atât de mici, încât un singur vârf de ac poate face diferența, așa cum sportiva a povestit pe larg în seria “Olimpicii României”.

ADVERTISEMENT

Din păcate, aceste diferențe micronice au fost în concursul olimpic în defavoarea Laurei Ilie, care a încheiat calificările pe locul 9, primul sub linia pentru finală. Cu 628 de puncte, sportiva a fost despărțită doar de 0,5 puncte de calificarea în finală.

Avea să fie un concurs încheiat în lacrimi de Laura Ilie, care spera să intre între primele 8. Ca durerea să fie și mai mare, sportivele care au terminat pe 7 și 8, rusoaica Anastasia Galașina și pe elvețianca Nina Christen au intrat în medalii la final.

ADVERTISEMENT

“M-am deconcentrat la a doua decadă când s-au suprapus mai multe situații neprevăzute”

După concurs, Laura Ilie a vorbit pentru FANATIK despre concursul dificil de la Tokyo și a în ciuda decepției pe care o simte, este hotărâtă să se întoarcă în poligon cu gândul la următorul concurs și cu gândul la următoarea ediție a Jocurilor, la Paris:

Am început ziua foarte bine. M-am trezit liniștită și dornică să ajung în poligon. Cele 15 minute de pregatire și reglaj înainte de începerea probei au decurs foarte bine. Am început proba relaxată.

ADVERTISEMENT

M-am deconcentrat la a doua decadă când s-au suprapus mai multe situații neprevăzute. Am încercat să mă adun și am început sa muncesc foarte mult proba în încercarea de a fi în finală.

“De fiecare dată am învățat ceva și m-am întors mai puternică. Cu siguranță la Paris voi fi mai sus”

Nu a fost suficient și am încheiat concursul pe locul 9. Primele 8 trăgătoare s-au calificat în finală. Momentul în care am realizat ca nu sunt în finală a fost greu de digerat dar am trecut peste.

ADVERTISEMENT

Nu pot să mai fac nimic ca să mai schimb ceva. În schimb pot să mă întorc acasă și în poligon cu gândul la următorul concurs. Nu este primul concurs pe care îl pierd. De fiecare dată am învățat ceva și m-am întors mai puternică. Cu siguranță la Paris voi fi mai sus”, a spus Laura Ilie pentru FANATIK.

Laura Ilie
Laura Ilie, în lacrimi la încheierea concursului. Sursa foto: COSR.RO

Ghinion la tragerea la sorți: repartizată în ultima linie de tragerea, deranjată de unii cameramani!

Laura Ilie a avut ghinionul ca la tragerea la sorți să fie repartizată în ultima linie de tragere. Situațiile neprevăzute despre care vorbea sportiva erau câțiva cameramani scăpați de vigilența oamenilor de ordine care se vânzoleau pe lângă sportiva noastră.

Momentele de cădere din a doua decadă nu au mai putut fi recuperate, în ciuda unui final extraordinar pentru Laura Ilie, care a recuperat foarte mult și în care a tras 10,8 de trei ori și perfectul 10,9, cea mai mare notă din tir.

Pentru sportiva noastră în vârstă de 28 de ani a fost o experiență care s-a încheiat dureros, însă care o poate ajuta să revină la Jocurile Olimpice de la Paris mult mai puternică, mai ales că motivația nu îi lipsește dublei campioane europene.

  • 10,9 este cea mai mare notă din tir
  • 0,5 puncte i-au lipsit Laurei Ilie pentru calificarea în finală
ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”