News

Condamnare cu executare în cazul copilului sfîşiat de câini. Familia lui Ionuţ Anghel va primi 2,4 milioane de euro despăgubiri

Sentinţă definitivă în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de câini în 2013. Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde copilul a fost ucis, a fost condamnat de Curtea...
12.05.2016 | 14:00
Condamnare cu executare in cazul copilului sfisiat de caini Familia lui Ionut Anghel va primi 24 milioane de euro despagubiri

Sentinţă definitivă în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de câini în 2013. Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde copilul a fost ucis, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Totodată, instanţa a decis ca familia Anghel să fie despăgubită cu 2,4 milioane de euro.

Instanţa a menţinut pedeapsa dispusă în cazul lui Constantin Ciorăscu de către Judecătoria Sectorului 2, în mai 2015, dar a anulat suspendarea şi a dispus ca acesta să execute cei trei ani de închisoare.

Atunci, mama lui Ionuţ Anghel afirma că condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a fost una prea blândă. “Pedeapsa de închisoare cu suspendare mi se pare prea blândă. După moartea lui Ionuţ, viaţa noastră a fost un calvar. Trăim o suferinţă continuă. Viaţa noastră de familie nu va mai fi niciodată la fel şi nimeni nu ştie ce e în sufletul meu de la acea tragedie”, a spus Andreea Anghel, în mai 2015. Însă astăzi, după aflarea sentinţei definitive, femeia a spus că este mulţumită de decizia Curţii de Apel Bucureşti. ”Este un precedent important şi sperăm să fie şi un exemplu pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple vreodată. Din câte ştiu eu este primul dosar finalizat într-un astfel de caz, deci este un început”, ne-a declarat mama lui Ionuţ. Femeia ne-a mărturisit că frăţiorul lui Ionuţ, care ştie foarte bine ce s-a întâmplat în acea zi nefastă, este încă tulburat de lipsa celui mai bun prieten al său. ”Îi lipseşte exterm de mult… Ionuţ era cel mai bun prieten al lui, partenerul lui de joacă… Copilul este încă traumatizat şi, cel mai probabil, va rămâne cu trauma toată viaţa!”, a conchis femeia cu glasul stins.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi să menţină şi celelalte dispoziţii din decizia instanţei de fond. Prin urmare, firma Rezidenţial Tei, Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2 şi Constantin Ciorăscu au de plătit fiecare câte o amendă penală de câte 300.000 de lei.

Instanţa a mai dispus ca societatea Rezidenţial Tei, Constantin Ciorăscu şi ADP Sector 2 să plătească, în solidar, daune morale familiei lui Ionuţ Anghel în valoare totală de 2,4 milioane de euro, respectiv câte 600.000 de euro părinţilor lui Ionuţ Anghel şi 1,2 milioane de euro fratelui acestuia.

Ionuţ Anghel a fost ucis pe 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de mai mulţi maidanezi pe un teren privat din Capitală. Copilul în vârstă de 4 ani se juca împreună cu fratele său, cu doi ani mai mare. Acesta din urmă a reuşit să scape, însă Ionuţ a fost sfâşiat de animale. Cei doi copii au ajuns pe terenul privat după ce au fugit de lângă bunica lor din parcul Tei.

Sursă: www.libertatea.ro