News

Condamnare definitivă în cazul crimei din Mangalia. Loredana va sta 16 ani în spatele gratiilor

Loredana Atănăsoaie, autoarea crimei din Mangalia, a fost condamnată la 16 ani de închisoare. Decizia magistraților este definitivă.
04.07.2024 | 16:19
Condamnare definitiva in cazul crimei din Mangalia Loredana va sta 16 ani in spatele gratiilor
Loredana Atănăsoaie, autoarea crimei din Mangalia, condamnată la 16 ani de închisoare. colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Loredana Atănăsoaie, autoarea crimei din Mangalia, și-a aflat sentința, joi, fiind condamnată definitiv la 16 ani de închisoare, conform deciziei Curții de Apel Constanța. Tânăra de 19 ani și-a omorât prietena în vara anului trecut.

Cazul crimei din Mangalia. Loredana Atănăsoaie, condamnată la 16 ani de închisoare

Hotărârea Curții de Apel vine după contestația depusă de familia Alinei Ciobanu, victima Loredanei, față de decizia Tribunalului Constanța. În prima instanță, ucigașa primise 15 ani și trei luni de închisoare.

ADVERTISEMENT

Acum, pedeapsa i-a fost majorată cu 9 luni. A fost dispusă contopirea pedepselor pentru infracțiunea de omor, furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic, operaţiuni financiare în mod fraudulos și a celor ilegale cu instrumente de plată fără numerar.

„Admite apelul declarat de partea civilă Anăcuţă Paulina împotriva sentinţei penale nr. 148/10.04.2024 pronunţată de Tribunalul Constanţa(..). În baza (…) condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela – la pedeapsa închisorii de 13 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor (faptă săvârşită la data de 05/06.08.2023).

ADVERTISEMENT

În baza (…) condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (faptă săvârşită la data de 06.08.2023).

În baza (…) condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic (faptă săvârşită la data de 06.08.2023).

ADVERTISEMENT

Menţine pedepsele de 3 ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (faptă săvârşită la data de 06.08.2023) (…) şi de 3 ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar (faptă săvârşită la data de 06.08.2023) (…), aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 13 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 3 ani închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa de 16 ani închisoare. (…) Definitivă. Pronunţată, (…) astăzi, 4 iulie 2024”, arată Curtea de Apel Constanța.

Alina a fost ucisă, apoi abandonată într-un parc din Mangalia

Crima a avut loc în noaptea de 5 spre 6 august 2023, într-o cameră de hotel din stațiunea Saturn. Cele două prietene din Vaslui veniseră pe litoral pentru a munci la hotelul respectiv. Însă, între acestea exista o relație tensionată.

ADVERTISEMENT

În noaptea fatidică, Loredana și Alina s-au certat, iar tânăra de 19 ani a înjunghiat-o pe victimă în ceafă, în zona cervicală. Ulterior, Loredana a pus cadavrul într-o valiză și l-a transportat, cu un taxi, într-un parc din Mangalia.

A lăsat trupul neînsuflețit al prietenei sale din copilărie sub o bancă, aici unde a fost găsit în dimineața zilei de 6 august. De altfel, criminala i-a furat mai multe lucruri Alinei, inclusiv cardul bancar. A scos diverse sume de bani de pe cardul respectiv, ba chiar ar fi plătit șoferul taxiului din banii victimei.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis...
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo până în 4 august
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu...
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu ce argumente
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!