News

Condamnat la închisoare, Florin Secureanu a rămas profesor la o universitate cu ”grad de încredere ridicat”. Ce spune rectoratul după sentință

Florin Secureanu a fost condamnat în primă instanță la 5 ani și 10 luni de închisoare, dar mai este cercetat într-un dosar. El figurează în prezent ca profesor de biologie la Universitatea Titu Maiorescu.
19.04.2022 | 15:00
Condamnat la inchisoare Florin Secureanu a ramas profesor la o universitate cu grad de incredere ridicat Ce spune rectoratul dupa sentinta
Florin Secureanu e cadru didactic la o universitate cu „grad de încredere ridicat”. Cum a comentat rectoratul condamnarea la închisoare a profesorului
ADVERTISEMENT

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, a fost condamnat joia trecută de Tribunalul București la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Au fost patru capete de acuzare, dar judecătorii au contopit pedepsele. Secureanu, care va face apel, figurează ca fiind cadru didactic la Universitatea Titu Maiorescu.

Florin Secureanu mai este judecat și în alt dosar pentru delapidare și luare de mită

Anchetele care l-au vizat pe Florin Secureanu au fost declanșate de investigații ale jurnaliștilor de la Libertatea și Gazeta sporturilor, începute în toamna lui 2016. În dosarul în care a fost condamnat recent, Secureanu a fost acuzat că a făcut plăți nelegale în cuantum de 648.193 de lei către mai multe firme care au vândut spitalului Malaxa produse fictive sau la suprapreț.

ADVERTISEMENT

Printre altele, procurorii au descoperit că Florin Secureanu a folosit banii spitalului pe care îl conducea pentru a-și construi o casă și pentru a opera o rudă a iubitei sale. Averea lui Secureanu rămâne sub sechestru, adică opt terenuri și un imobil din Mureș, Dâmbovița, București și Bacău aflate pe numele fostului manager de la Malaxa.

“Contopește pedepsele de 3 ani închisoare, 3 ani închisoare, 2 ani şi 9 luni închisoare şi 2 ani şi 9 luni închisoare şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 10 luni închisoare (pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, adică un spor de 1/3 din: 3 ani+2 ani şi 9 luni+2 ani şi 9 luni, adică un spor de 2 ani şi 10 luni închisoare)”, au hotărât judecătorii de la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Florin Secureanu mai este judecat de DNA și în alt dosar, din mai 2017, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecințe deosebit de grave, și luare de mită. Deși au trecut cinci ani de când DNA l-a trimis în judecat pe Secureanu, procesul merge extrem de lent, astfel că nu s-a dat încă un verdict nici măcar la prima instanță.

Florin Secureanu este conferențiar universitar doctor la Universitatea Titu Maiorescu

Cât timp a fost manager la Malaxa, Secureanu a avut grijă să își construiască și o reputație academică. La sfârșitul anilor 2000, el a început să predea la Universitatea Titu Maiorescu, cea mai mare universitate privată din România, al cărei motto este ”grad de încredere ridicat”. El a parcurs rapid treptele academice, fiind la început șef de lucrări.

ADVERTISEMENT

La Facultatea de Medicină de la Titu Maiorescu, Secureanu a predat mai multe discipline, printre care Genetică. În prezent, Florin Secureanu figurează pe site-ul oficial al universității private, conform FANATIK, drept cadru didactic titular în cadrul Departamentului disciplinelor preclinice, acolo unde predă disciplina “Biologie celulară și moleculară”.

Conferențiarul universitar doctor Secureanu Adrian Florin este în ierarhia universitară sub cei care au gradul de profesor universitar doctor, dar peste cei ce sunt lector universitar doctor și asistent universitar doctor. Rectoratul Universității Titu Maiorescu a comentat, în exclusivitate pentru FANATIK, relația lui Secureanu cu instituția privată de învățământ superior, susținând că acesta nu a mai predat cursuri studenților, ci s-a dedicat activității de cercetare științifică.

ADVERTISEMENT

Florin Secureanu a fost, la cerere, doi ani în concediu fără salariu

“Domnul Conf. Univ. Dr. Florin Adrian Secureanu este cadru didactic titular angajat prin concurs, însă, începând cu anul universitar 2018-2019,  domnia sa nu a mai avut în norma didactică activități de predare. Norma didactică a domniei sale a fost formată exclusiv din activitate de cercetare științifica în domeniul medical”, a comunicat pentru FANATIK rectoratul Universității Titu Maiorescu.

Rectoratul a mai transmis că Secureanu nu a mai avut interacțiune directă cu studenții din 2016, exact anul în care Gazeta sporturilor și Libertatea publicau primele anchete despre managerul spitalului Malaxa: “În perioada 2016-2018, domnul Secureanu a fost în concediu fără salariu la cerere. Deci, începând cu anul 2016, acesta nu a mai avut activitate de predare și interacțiuni directe cu studenții în cadrul Universității Titu Maiorescu”.

Florin Secureanu nu e singurul cadru didactic de la Titu Maiorescu care are probleme cu legea. Însuși rectorul universității, Iosif Urs, a fost trimis în judecată, în decembrie 2020, într-un dosar privind presupusa fraudă a examenului de licență, din sesiunea iunie – iulie 2019, organizat la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu”. Recent, Iosif Urs a fost trimis în judecată pentru un presupus șantaj la adresa unui alt profesor din cadrul instituției. Procurorii susțin că în 10 martie și 18 mai 2021, Iosif Urs l-ar fi amenințat pe profesor că va face publice fapte compromițătoare și că va determina declanșarea unor anchete disciplinare de către comisia de etică a universității pe care o conduce.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care...
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care eleva de 17 ani e atacată, surprins de camerele de supraveghere
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Care-i cea mai frumoasă prezentatoare de la Pro TV. Verdictul dat de doi...
Care-i cea mai frumoasă prezentatoare de la Pro TV. Verdictul dat de doi colegi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic,...
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic, credința lui e falsă”
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”