Fotbal intern

FENOMENAL! Trei episoade MEMORABILE ale iubirii lui Condescu pentru Ştiinţa! Fanii Craiovei îl vor îndrăgi INSTANTANEU pe nea Marin!

Noul manager general al Universităţii Craiova, Marin Condescu, 57 de ani, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că a ţinut cu Ştiinţa încă de la vîrsta de 19 ani, atunci cînd l-a văzut pentru...
27.01.2014 | 17:12
FENOMENAL Trei episoade MEMORABILE ale iubirii lui Condescu pentru Stiinta Fanii Craiovei il vor indragi INSTANTANEU pe nea Marin

Noul manager general al Universităţii Craiova, Marin Condescu, 57 de ani, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că a ţinut cu Ştiinţa încă de la vîrsta de 19 ani, atunci cînd l-a văzut pentru prima dată pe inegalabilul Ilie Balaci şi cum acesta l-a umilit pe teren pe fostul mare internaţional Dan Coe. La vremea respectivă Coe era poreclit “Ministrul Apărării şi juca la Oţelul Galaţi. După acel meci, noul conducător al Ştiinţei ne-a dezvăluit că omul care a murit în condiţii misterioase în Germania s-a lăsat de fotbal. În continuare, Marin Condescu a acceptat să povestească pentru FANATIK.RO trei episoade care i-au marcat tinereţea vizavi de dragostea pentru Universitatea Craiova.

eeb56046299d15658ba56ca4d98522e3_17993600

S-a îndrăgostit de “Ştiinţa” datorită lui Balaci

Marin Condescu ne-a dezvăluit că locuieşte la 35 de kilometri distanţă de Craiova, iar din acest motiv, în tinereţe, nu avea cum să nu ţină cu marea echipă a lui Ion Oblemenco şi Ilie Balaci. “Îmi aduc aminte cu mare bucurie cum am început încă de tînăr să ţin cu Universitatea Craiova. Prin ’74-75 colegii de la serviciu , de la mină, îmi tot spuneau de Universitatea Craiova şi de isprăvile lui Nelu Oblemenco şi ale unui puşti de pe atunci, Ilie Balaci. Cum eu stăteam şi stau şi acum la 35 de kilometri distanţă de Craiova am zis să merg şi eu la un meci Universitatea Craiova – Oţelul Galaţi, cu prietenii mei, pe fostul “Central”, să îi văd şi eu pe cei doi. Ei bine, dacă vă vine să credeţi, cînd l-am văzut pe Balaci ce i-a făcut pe teren lui Dan Coe am zis că nu am cum să nu ţin cu Universitatea Craiova. Balaci atingea balonul cu o fineţe de nedescris, spectatorii erau ciorchine unul peste altul şi se ridicau şi apaudau în picioare orice atingere a lui. “Minunea Blondă” lovea balonul cu ambele picioare de nici măcar nu puteai să îţi dai seama dacă e stîngaci sau dreptaci dacă nu ştiai înainte acest aspect. A bătut Craiova cu 4-0, iar după meci jucătorii Ştiinţei erau aşteptaţi la vestiare şi purtaţi pe braţe pînă la ieşirea din stadion. Atunci am simţit pentru prima dată ce înseamnă fenomenul “Campioana unei mari iubiri”, deoarece “Craiova Maxima” încă nu apăruse”, ne-a dezvăluit nostalgic Condescu.

 

boc-condescu

Prietenul din gară: Sandu Boc

Un alt episod, după care Marin Condescu s-a simţit mîndru că ţine cu Universitatea Craiova, s-a întîmplat prin vara anului 1975, atunci cînd l-a cunoscut pe Alexandru Boc. “Îmi aduc aminte că nu aveam bilet, iar după un meci al Craiovei m-am dus la gară decis să plec cu trenul către casă cu “Naşul”. Însă, în gară, l-am văzut pe fotbalistul Craiovei, Sandu Boc, cel care se grăbea şi el să plece cu trenul către Bcureşti. M-am dus către el şi după ce m-a văzut cu un steag al Ştiinţei îţi dai seama că ne-am împrietenit pe loc. M-a luat cu el în cuşetă şi aşa am scăpat fără să plătesc biletul. Eram mîndru cînd mergeam prin tren alături de el, iar cei din tren îi făceau loc lui Sandu Boc. Îţi dai seama că toată lumea de la CFR îl cunoştea pe Sandu că este marele fotbalist al Craiovei, iar eu eram de puţin timp prietenul lui şi lumea se uita la mine de parcă eram şi eu cine ştie ce fotbalist sau cine ştie ce personaj important din anturajul său”, şi-a amintit Condescu.

camataru

“Si-a luat biletul cu o săptămînă înainte de meciul retur cu Kaiserslautern”

Aşa cum era normal, un suporter adevărat al Universităţii Craiova, nu avea cum să rateze celebrul meci retur al alb-albaştrilor cu Kaiserslaurten, cel care a consfiinţit pentru prima dată participarea unei echipe româneşti în semifinalele unei cupe europene. Acest lucru s-a întîmplat şi cu Marin Condescu, care la vremea respectivă şi-a procurat biletul cu o săptămînă înainte de marele meci cu echipa germană. “Cred că realizezi şi tu că nu aveam cum să ratez un astfel de meci. Trecuse epoca “Campioanei unei mari iubiri” şi venise dominaţia în fotbalul românesc a “Craiovei Maxima”. După ce Universitatea pierduse cu 3-2 în Germania eram sigur că la meciul retur, pe “fostul Central”, dacă nu îţi cumpărai bilet din timp, atunci riscai să rămîi în gară. Nu glumesc, chiar  în gară. De ce? Păi străzile din Craiova erau pline ochi cu suporteri ai Ştiinţei, iar “miliţenii” nu te mai lăsau să mergi prin oraş dacă nu arătai biletul de meci. Aşa că mi-am luat bilet cu o săptămână înainte şi am fost şi eu la jocul respectiv. Recunosc că la vremea aia nu visam că am să lucrez vreodată ca oficial la Universitatea Craiova”, a încheiat Condescu.

Tags: