Uneori gospodinele nu știu care sunt condimentele care merg de minune cu carnea tocată de porc, pentru o aromă savuroasă și un gust pe măsură. Bucătarii au făcut o listă cu ele. Sunt ieftine și se găsesc în toate magazinele din România.
Carnea tocată de porc se folosește în diverse preparate culinare, de la ardei umpluți până la paste. De cele mai multe ori femeile nu știu cu ce să o amestece pentru a se bucura de un rezultat de nota 10, ca în marile restaurante.
Pe piață există sute de condimente, însă chefii internaționali au întocmit un clasament cu cele care sunt ideale pentru acest produs. Aceștia recomandă să se folosească cimbru uscat, care este de bază în felurile de mâncare tradiționale românești.
Acesta conferă un gust pământesc și subtil, în special la sarmale și la cârnați. În cazul în care se amestecă cu o legătură de mărar, atunci preparatul culinar se va transforma într-o adevărată delicatesă ce va fi savurată de toată lumea.
Un alt condiment perfect pentru carnea tocată de porc, de pe lista bucătarilor, este boiaua, dulce sau afumată. Pe lângă culoarea pe care o dă preparatelor, acest ingredient adaugă și o aromă subtilă, ușor dulceagă sau intensă, în funcție de tipul ales.
De asemenea, se recomandă să se adauge în carnea tocată de porc piper alb, care este mai delicat decât piperul negru. În general, se folosește pentru a condimenta carnea tocată din rețetele asiatice sau europene.
Carnea tocată de porc poate avea în compoziția sa și anumite ingrediente speciale, unice și rafinate. Feniculul este un condiment mai puțin obișnuit, dar care oferă ”parfum” preparatului, mai ales în cazul cârnaților.
Aroma dulceagă și ușor anasonată a semințelor de fenicul are rolul de a echilibra grăsimea cărnii. Mai mult, salvia se poate folosi cu mare încredere în acest fel de carne, inspirația venind din bucătăria italiană.
Condimentul poate fi folosit atât proaspăt, cât și uscat pentru o notă ușor piperată și aromată. Mai mult decât atât, unii bucătari obișnuiesc să apeleze la scorțișoară și nucșoară atunci când gătesc carne tocată de porc, mai ales în cârnați și chiftele.