Life

Condimentele pe care trebuie să le folosești dacă vrei să faci cea mai bună carne pe grătar. Secretul pentru un gust irezistibil

Cum prepari cea mai bună carne pe grătar. Condimentele pe care trebuie să le folosești pentru a oferi un gust deosebit. Lista este simplă.
01.05.2024 | 08:45
Condimentele pe care trebuie sa le folosesti daca vrei sa faci cea mai buna carne pe gratar Secretul pentru un gust irezistibil
Cum pregătești cel mai bun grătar de 1 mai. Sursa foto: Monitorul Cluj
ADVERTISEMENT

De 1 mai, foarte mulți români vor face grătare, pentru a sărbători Ziua Muncii. Ca în fiecare an, se vor prepara tradiționalii mici și  carnea în sine. Pentru ca aceasta să aibă un gust memorabil, ai nevoie de câteva condimente simple.

Cum să prepari o carne extrem de delicioasă pe grătar

Carnea este unul dintre produsele pe care românii îl consumă într-un număr destul de mare. Îi atrage gustul, iar unii sunt influențați de ideea că se hrănesc cu proteină. Carnea pe grătar este privită precum un real deliciu.

ADVERTISEMENT

Dacă aveți în plan să faceți de 1 mai carne pe grătar, fiți atenți la ordine. Bogdan Roman, bucătar ieșean, spune că produsele pe care vrem să le facem la grătar nu trebuie amestecate, din cauză că se amestecă și aromele.

”Foarte multe persoane care fac grătar pun la făcut multe feluri de carne, în același timp, chiar și pește, și legume. Acest lucru este total greșit. Ordinea în care punem alimentele pe grătar este extrem de importantă.

ADVERTISEMENT

Când jarul este pregătit, trebuie să așezăm carnea de porc sau de pui, după ce aceasta a fost pregătită corespunzător. După ce aceste alimente sunt gata, pe grătar trebuie să fie așezați micii și cârnații, întrucât au un timp mult mai scurt de gătire. Astfel, vor rămâne mai suculenți și vor fi foarte gustoși”, a explicat Bogdan Roman, potrivit Adevărul.

Peștele este ultimul care se va pune pe grătar întotdeauna, iar dacă aveți și legume, acestea se pun după carne, încât să nu fie ”contaminate” cu gust și miros de pește. Totodată, aflați că legumele au nevoie de foarte puțin jar.

ADVERTISEMENT

”Peștele trebuie să fie ultimul preparat pus pe grătar, deoarece mirosul persistent se va impregna în grătar și va influența și gustul celorlalte alimente. Legumele trebuie să fie așezate pe grătar imediat după ce este gata carnea, când jarul este pe terminate. Acestea trebuie lăsate aproximativ 10 minute, la foc mic”, a mai explicat Bogdan Roman.

Indiferent de tipul de carne, aceasta se marinează înainte de grătar

Dacă doriți să preparați o carne pe grătar cu o savoare aparte, mai aflați că produsul se marinează în prealabil gătirii. Cum? Aveți mai multe posibilități. Una dintre ele constă în a combina vin cu oțet, lămâie, portocală și diferite uleiuri. O altă variantă este să amestecați rozmarin cu cimbru, chimen, oregano, usturoi, piper, boia sau sare.

ADVERTISEMENT

Dincolo de acestea, aveți grijă la cantitatea de carne, respectiv de mici, pe care o să o consumați de 1 mai. Nu doar că acumulați kilograme, dar puteți ajunge pe patul de spital cu diferite indigestii sau infecții.

ADVERTISEMENT