Masa de Paște conține neapărat friptură din carne de miel. Cei care doresc să fie suculentă și delicioasă trebuie să aleagă condimentele perfecte pentru acest preparat culinar. Află care este, de fapt, secretul bucătarilor de top când vine vorba de acest fel de mâncare.
Carnea de miel nu lipsește de pe mesele românilor la Învierea Domnului. Chefii internaționali au dezvăluit care este trucul la care apelează atunci când pregătesc friptură. Pentru a fi apetisantă și savuroasă se folosesc anumite produse.
Printre ingredientele ideale se numără cele care se găsesc în orice magazin. Nu lipsesc din majoritatea gospodăriilor din România pentru că sunt versatile și pline de gust. Bucătarii obișnuiesc să utilizeze oregano și rozmarin.
De asemenea, cea mai bună rețetă conține usturoi zdrobit și zeama de la o lămâie. Sarea și piperul sunt condimentele care nu trebuie trecute cu vederea de nicio persoană. Acestea sunt de bază pentru acest preparat culinar.
Mai mult decât atât, pentru o friptură din carne de miel suculentă și delicioasă se mai folosesc și alte ingrediente. Acest fel de mâncare se epuizează rapid din farfurie și dacă se folosesc ulei de măsline și iaurt grecesc.
Friptura din carne de miel se face simplu, rapid și cu ingrediente banale. Printre cele mai importante sfaturi pe care trebuie să le urmeze gospodinele constă în timpul de coacere. Preparatul are nevoie de o perioadă îndelungată la cuptor.
Se ține aproximativ 2,5 – 3 ore, în funcție de dimensiunea cărnii și temperatura cuptorului. În prima fază de coacere este indicat să se mențină focul mare, de circa 200-250 de grade Celsius. Ulterior, se reduce temperatura la 150-160 de grade Celsius.
Un alt truc pe care trebuie să-l știe oamenii are legătură cu faptul că odată la fiecare 30-40 de minute se unge bine friptura cu grăsimea din tavă pentru a preveni uscarea. În felul acesta carnea de miel se coace uniform și se menține suculentă.