Condimentul aparent banal care provoacă halucinații. Se găsește în bucătăria multor gospodine și este folosit în fel de fel de preparate. Totuși, puține sunt cele care îi cunosc cu adevărat efectele.
Încă din cele mai vechi timpuri, gospodinele au apelat la condimente pentru a da un gust aparte mâncării. În prezent, condimentele sunt nelipsite din bucătărie și au devenit o parte esențială a fiecărei rețete.
Gospodinele au multe condimente în bucătărie, însă, nu toate știu ce efecte au, de fapt, acestea. Unul dintre cele mai cunoscute condimente provoacă halucinații, mai ales dacă este folosit în cantități mari.
Nucșoara, căci despre ea este vorba, s-a dovedit a fi cel mai toxic condiment dintre toate. Nelipsit din diverse sosuri și preparate, acest condiment este asociat cu halucinațiile.
Potrivit mai multor studii, nucșoara conține miristicină, o substanță care are efecte secundare. Tocmai de aceea, dacă este consumată în cantități mari, nucșoara poate deveni toxică pentru organism.
Miristicina este un compus activ din conținutul nucșoarei. Această substanță este cea care îi dă un gust aparte condimentului. Însă, pe cât de aromată este nucșoara, pe atât de periculoasă poate deveni.
Consumată în cantități mari, miristicina creează halucinații. Halucinatațiile nu sunt singurele efecte ale miristicinei. De pe listă mai fac parte și vărsăturile, greața și confuziile mentale.
De asemenea, dacă nucșoara este consumată în cantități mari, din cauza miristicinei, aceasta poate provoca intoxicații. Pentru a evita astfel de situații, este recomandat ca o persoană să consume maxim două lingurițe pe zi.
Chiar dacă are aceste efecte secundare, nucșoara continuă să fie unul dintre cele mai apreciate condimente din bucătărie. Gustul ei este inconfundabil, iar preparatele în care este folosită se remarcă imediat.
De obicei, nucșoara se folosește în prepararea prăjiturilor. Este nelipsită și din sosurile albe, acolo unde este un condiment ”vedetă”.