Life

Condimentul care curăță orice pată. Costă mai puțin de 3 lei și e de real ajutor în casă

Condimentul care curăță orice pată costă mai puțin de 3 lei și e de un real ajutor în casă. Puține persoane știu însă cum să îl folosească.
16.06.2024 | 15:44
Condimentul care curata orice pata Costa mai putin de 3 lei si e de real ajutor in casa
Condimentul care curăță orice pată. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Condimentul care curăță orice pată există într-adevăr și este și ieftin. Costă mai puțin de 3 lei și sigur îl ai și tu în casă. Ce nu știai însă e că te poate scăpa de o mulțime de probleme extrem de repede.

Condimentul care curăță orice pată

Știm prea bine că multe condimente pot face minuni, fie că vorbim de mâncare, sau de treburi casnice. Bicarbonatul de sodiu spre exemplu este considerat aliatul perfect în curățenie. Acesta nu este însă singurul.

ADVERTISEMENT

Condimentul care curăță orice pată este chiar banala sare. O ai și tu sigur în casă, pentru că dă gust mâncărurilor. În realitate însă, sarea poate să facă mai mult de atât. Important e să știm cum să o utilizăm.

„Sarea este ușor abrazivă, așa că este grozavă pentru a curăța și a freca și a dezlipi orice mâncare arsă sau care s-a blocat în cuptor, pe o tigaie sau în fontă”, a dezvăluit Jill Koch, asistentă medicală și fost reporter.

ADVERTISEMENT

Aceasta folosește sarea des pentru a scăpa de o mulțime de probleme. Spre exemplu, sarea poate fi presărată peste mâncarea întărită. Se lasă să stea acolo vreme de câteva minute, iar apoi, cu ajutorul unei spatule se va ridica mai ușor.

Condimentul care curăță orice pată e eficient și pentru haine. Sarea este adesea folosită ca agent de îndepărtare a petelor cum ar fi petele de vin roșu, de cafea, dar și de ulei, potrivit homeandgardens.com.

ADVERTISEMENT

Sarea, ingredientul cheie în treburile casnice

Pur și simplu dizolvi sarea în apă fierbinte și înmoi țesătura timp de câteva ore. După ce se usucă la aer, ar trebui să nu mai ai pete. Pentru petele mai mici, este chiar mai ușor. Doar scutură puțină sare și las-o să stea acolo. Când o ștergi, pata ar trebui să dispară.

Sarea poate face față chiar și situațiilor în care ar fi nevoie de un produs chimic mai intens. Spre exemplu, se poate curăța scurgerea unei chiuvete cu ajutorul ei. De asemenea, sarea poate “îndepărta rugina atunci când este combinată cu apă și cremă de tartru într-o pastă”, spune Koch.

ADVERTISEMENT

Condimentul care curăță orice pată e eficient și pentru metale prețioase. Sarea poate restaura cuprul, dar și alama. E suficient să frecăm respectivele obiecte cu sare și cu oțet alb. La final vor fi ca noi.

Frigiderul poate fi de asemenea curățat fără griji cu sare. Se face un amestec umed de sare și bicarbonat de sodiu, iar cu el se șterg suprafețele. Mirosul neplăcut dispare, iar frigiderul va fi curățat și igienizat.

Sarea mai e eficientă și în curte. Ea poate ucide buruienile într-un timp scurt când e presărată în zonă. De asemenea, fundul de lemn pe care tăiem carne sau legume poate fi curățat tot cu sare.

„Sarea plus acidul constituie, de asemenea, un excelent și delicat frecare, în special pentru lemn sau pentru o masă de măcelărie. Sarea este excelentă pentru curățarea plăcilor de tăiat, mai ales cu oțet sau cu o jumătate de lămâie. Asta pentru că absoarbe sucurile care intră în caneluri”, spune Koch.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink