Fără doar și poate, condimentele joacă un rol principal în gustul preparatele. Dacă sunt folosite corespunzător, condimentele dau mâncării un plus de aromă și savoare. Atunci când vine vorba de friptură, unul singur face minuni, indiferent de tipul de carne.
Condimentele sunt nelipsite din bucătăria gospodinelor și a marilor chefi. Orice preparat gătit cu multă dragoste și cu condimentele potrivite este artă în farfurie.
Dacă nu știi cu ce să asezonezi friptura, fie că vorbim de cea de pui, porc sau vită, ei bine, un singur condiment funcționează pentru toate. Este destul de popular în rândul românilor, iar beneficiile sale pentru organism sunt uimitoare.
Coriandrul este cel care joacă un rol important în condimentarea fripturilor. Gustul desăvârșit este garantat ori de câte ori într-un preparat, în special, în cazul fripturii, este adăugat coriandru.
Coriandrul este asemănător cu pătrunjelul, însă gustul său este diferit. Frunzele de coriandru au un gust dulce – amar, ceea ce le face potrivite pentru diverse feluri de mâncare. De obicei, coriandrul se folosește la sosuri, supe sau salate.
Gospodinele care vor să ofere fripturii un gust mai intens și o aromă puternică, pot opta pentru coriandru. Folosit cu precădere în bucătăria asiatică, această plantă aromatică a câștigat teren și în România.
De exemplu, dacă vrei să pregătești mușchi de porc cu sos de soia și coriandru, rețeta propusă de chef Adi Hădean este cea mai potrivită. Pentru asta ai nevoie de mușchi de porc, o mână de coriandru și puțin orez.
Pentru început, mușchiul de porc se taie medalioane. Acesta se pune la gătit într-o tigaie cu ulei încins și se condimentează pe loc cu sare și piper. Cât timp se gătește mușchiul, poți trece la prepararea orezului.
Orezul se pune la fiert într-o oală încăpătoare. Opțional, pentru un plus de aromă se pot pune câteva fire de șofran și un vârf de linguriță de sare.
După opt minute, timp în care mușchiul de porc s-a prăjit în tigaie, se pot adăuga două linguri de sos de soia. După încă un minut, poți adăuga o mână de coriandru, după care stingi focul. Mușchiul de porc se servește alături de orez și este un preparat simplu de făcut, dar foarte delicios.
Coriandrul poate fi folosit în diverse preparate în bucătărie deoarece este o plantă aromatică cu multe beneficii pentru organism. Acesta conține calciu, fier, zinc și fosfor. Frunzele de coriandru sunt bogate în vitaminele A, C, E și K și contribuie la sănătatea tractului digestiv.