Life

Condimentul care dă fripturii un gust savuros, de care nu te mai saturi. E bun și pentru carnea de porc și cea de pui

Ce condiment trebuie să folosești dacă vrei să prepari o friptură delicioasă. Nu vei da niciodată greș cu el și vei avea o explozie de savoare în farfurie.
13.05.2024 | 13:50
Condimentul care da fripturii un gust savuros de care nu te mai saturi E bun si pentru carnea de porc si cea de pui
Ce condiment trebuie să folosești dacă vrei să prepari o friptură delicioasă. Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, de cele mai multe ori, gustul unui preparat poate fi schimbat complet cu ajutorul unui condiment. Dacă vrei să pui pe masă cea mai delicioasă friptură, trebuie să știi că există un condiment care face minuni.

Condimentul care nu trebuie să lipsească din bucătăria niciunei gospodine

Nu există gospodină care să nu aibă acasă o întreagă colecție de condimente. Fiecare condiment are întrebuințarea sa, iar în funcție de preparatul în care este adăugat, poate schimba gustul.

ADVERTISEMENT

În cazul fripturii, un singur condiment face minuni și poate fi folosit fără teamă. În ciuda faptului că există o mulțime de mixuri de condimente destinate fripturii de pui sau porc, unul singur face diferența.

De acum încolo, atunci când vreți să preparați o friptură suculentă și delicioasă, trebuie să știți că pentru asta, aveți nevoie de paprika. În funcție de tipul de paprika pentru care optați, fie ea dulce, picantă sau afumată, gustul preparatului se va schimba complet.

ADVERTISEMENT

Paprika, la fel ca orice alt condiment, trebuie folosită cu multă atenție, astfel încât gustul obținut să fie cel dorit. Tocmai de aceea, este recomandat să știți notele distinctivele ale fiecărui tip de paprika.

De obicei, majoritatea rețetelor prezintă paprika ca fiind un condiment care se folosește ca atare. Este suficientă adăugarea pudrei pentru ca aceasta să elibereze aroma puternică. Ei bine, în cazul fripturilor, paprika necesită mai multă atenție.

ADVERTISEMENT

Pentru ca acest condiment să pătrundă în carne și să îi ofere o aromă aparte, este necesară prepararea sa cu puțin ulei. Apoi, amestecul dintre ulei și paprika se pune peste carne pentru ca gustul să fie intens.

În funcție de tipul de paprika ales, preparatul are un gust diferit

La polul opus, paprika spaniolă sau cea maghiară sunt două tipuri de condiment foarte intens. Datorită gustului lor pregnant, acestea pot deveni instant ”vedeta” oricărui preparat. Pe lângă faptul că adaugă culoare mâncării, oferă și un gust aparte.

ADVERTISEMENT

Paprika spanioală se recomandă a se combina cu alte ingrediente pentru o explozie de gust. De obicei, nota sa de afumătură schimbă complet gustul unui preparat, așa că trebuie folosită cu atenție.

Ultimul, dar nu cel din urmă tip de paprika este cel fin, dulce, care poate fi adăugat fără nicio problemă în aproape orice fel de mâncare. Această paprika nu influențează deloc gustul mâncării, ci doar îi adaugă culoare.

Indiferent de tipul de paprika pentru care optați, este esențial ca aceasta să fie depozitată în condiții optime. De obicei, paprika se păstrează într-un loc întunecat, într-un sertar sau chiar în frigider.

ADVERTISEMENT