Dacă ești adeptul unui stil de viață sănătos sau vrei să prioritizezi sănătatea organismului tău, atunci trebuie să știi acest informații. Iată care este condimentul care îți ajută organismul.
Ghimbirul, căci despre el este vorba, este condimentul care ajută mult la sănătate. Dacă este consumat zilnic, efectele pozitive nu vor întârzia să apară.
Folosit ca și condiment sau ingredient în smoothie-uri, ghimbirul aduce o varietate de beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără și prevenirea inflamațiilor sau a nivelurilor de colesterol nedorit.
Dacă înainte era folosit doar în preparate din gastronomia orientală fiind un condiment exotic, acum ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile sale.
Acesta este un posibil aliat pentru diverse patologii. Tulpina sa este un rizom orizontal și atrage interesul oamenilor de știință datorită proprietăților sale.
În magazine, se găsește la un preț accesibil. Ghimbirul costă doar 2.50 lei pe 100 de grame, fiind ușor de cumpărat pentru toată lumea care dorește să experimenteze efectele acestuia.
Gastroenterologul Saurabh Sethi susține că efectele ghimbirului pot fi resimțite abia după introducerea acestuia în dieta zilnică timp de 15 zile.
Pe canalul său de TikTok, specialistul vorbește despre cât de benefic este acest condiment pentru organism. Dar calitățile ghimbirului nu sunt recunoscute de acum.
Încă din cele mai vechi timpuri, renumiți farmalologi vorbesc despre beneficiile acestuia. Discorides, un celebru farmalolog din Antichitate, sec. I d. Hr., l-a menționat în lucrarea sa intitulată De Materia Medica.
Și Hildegard de Bingen, abatesă benedictină din sec. XII, a vorbit despre efectele pozitive ale ghimbirului. Menționa despre proprietățile acestuia pentru diverse afecțiuni stomacale și intestinale.
Acum, cercetătorii moderni, ghidați de primele studii, folosesc rețelele de socializare pentru a răspândi informația. Saurabh Sethi aduce în prim-plan trei proprietăți de interes pentru o bună parte a populației: inflamațiile, colesterolul și problemele circulatorii.
Ghimbirul are calități antiinflamatorii. De asemenea, este importantă acțiunea sa asupra motilității gastrice: previne greața și vărsăturile, stimulează secreția de salivă și sucuri gastrice.
Mai mult, dacă este consumat de două ori pe săptămână ajută la scăderea nivelurilor de LDL. Acestea sunt un factor de risc cardiovascular.