Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului îl poți găsi mai oriunde și este și foarte ieftin. Pe de altă parte, puține persoane sunt conștiente de proprietățile pe care le are.
Pentru o stare de bine și pentru o mai bună funcționare a organismului nostru, alimentația joacă un rol esențial. Sunt alimente în comerț care deși sunt delicioase, pot ajunge să ne facă destul de mult rău.
De cealaltă parte, avem și numeroase alimente care au beneficii uimitoare pentru organism. Tocmai din acest motiv este bine să știm ce să consumăm, astfel încât să ne bucurăm de toate aceste proprietăți.
Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului este chiar ghimbirul. Ai auzit și tu sigur de el. Are o aromă destul de puternică și gustul său nu este pentru oricine. Proprietățile sale sunt însă de-a dreptul uimitoare.
Poate nu știai, dar ghimbirul este un bun anti-inflamator. Astfel, el poate reduce inflamația și stresul oxidativ și reușește să îmbunătățească funcția cognitivă. Dincolo de asta, ghimbirul ajută la concentrare, arată Shefinds.
„Cunoscut pentru proprietățile sale anti-inflamatorii puternice, ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ.
De asemenea, ajută la echilibrul neurotransmițătorilor, care este esențial pentru concentrare și agilitate cognitivă”, a dezvăluit Dr. Brandon Crawford, un neurolog specializat în sănătatea creierului.
Totodată, specialistul recomandă consumul de ghimbir alături de tumeric. Ambele condimente au proprietăți uimitoare, iar în ciuda aromelor inedite, merită consumate regulat. Iar prețul ghimbirului este de asemenea unul accesibil.
Astfel, nu e nevoie să scoți din buzunar sume exorbitante pentru a te bucura de proprietățile sale. Spre exemplu, 15 grame de ghimbir măcinat costă doar 4.45 de lei, iar prețul poate fi și mai mic, în funcție de promoții. Îl poți cumpăra însă și proaspăt.
Și nu doar ghimbirul îmbunătățește sănătatea creierului. La rândul lor, alte condimente au proprietăți similare. Exemplu sete chiar scorțișoara, care menține funcția cognitivă și totodată ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative.