Life

Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului. Te ajută să ai o memorie mai bună. E foarte ieftin, se vinde cu 2.99 de lei

Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului și te ajută să ai o memorie mai bună. Este ieftin și se vinde cu doar 2.99 lei.
14.06.2024 | 16:27
Condimentul care imbunatateste sanatatea creierului Te ajuta sa ai o memorie mai buna E foarte ieftin se vinde cu 299 de lei
Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Condimentul care poate îmbunătăți sănătatea creierului și te ajută să ai o memorie mai bună. Este folosit de mulți români la diverse preparate culinare. Are un preț accesibil, de doar 2,99 lei la un supermarket cunoscut.

Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului. Poate ajuta la îmbunătățirea memoriei

Pentru a menține sănătatea întregului organism și a creierului, în special, o dietă echilibrată joacă un rol esențial. În afară de consumul unor alimente sănătoase, și condimentele joacă un rol important.

ADVERTISEMENT

În afară de faptul că adaugă gust și savoare mai multor feluri de mâncare, unele condimente pot contribui la buna funcționare a creierului și e bine să fie utilizate la gătit.

Unul dintre aceste condimente este piperul negru, care conține piperină, un compus pe care cercetătorii l-au studiat pentru că ar avea efecte de îmbunătățire cognitivă.

ADVERTISEMENT

Piperina poate să contribuie la îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive prin creșterea neurotransmițătorilor din creier. Mai mult, piperina poate îmbunătăți absorbția nutrienților, incluzând vitaminele și mineralele, din alimente și suplimente.

Nivelul general de energie și funcția cognitivă pot fi susținute de o mai bună absorbție a nutrienților, după cum informează shefinds.com“Piperina, compusul activ din piperul negru, poate spori absorbția curcuminei (din turmeric) cu până la 2.000%.

ADVERTISEMENT

Această sinergie nu numai că amplifică beneficiile curcuminei pentru creier, dar ajută și la îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților, sprijinind indirect sănătatea cognitivă”, a explicat dr. Brandon Crawford, medic neurolog, conform sursei menționate.

Astfel, consumul de piper negru ajută la îmbunătățirea memoriei, precum și la prevenirea dezvoltării unor afecțiuni neurologice. Mai mult, piperina are proprietăți antioxidante puternice, dar și beneficii antiinflamatorii.

ADVERTISEMENT

Piperul negru poate fi utilizat pentru mai multe feluri de mâncare. Este prezent în foarte multe rețete și îi dă mâncării un gust aromat, dar și picant. Se numără printre cele mai utilizate condimente.

În general, este folosit pentru a condimenta carnea sau legumele, dar se poate pune și în salate, ouă, supe sau tocănițe, în funcție de preferințele fiecărei persoane.

În plus, este un condiment accesibil, care se găsește la orice magazin. Are un preț bun, de doar 2,99 lei, la un supermarket cunoscut de la noi din țară.

De asemenea, mai sunt și alte condimente care sunt eficiente atunci când vine vorba despre sănătatea creierului. Turmericul, ghimbirul, scorțișoara și nucșoara pot fi consumate pentru a sprijini funcția cognitivă.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși