Dacă te numeri printre persoanele care vor să topească câteva kilograme în plus, trebuie să știi că nu este neapărat nevoie să apelezi la diete drastice. Un condiment minune te va ajuta să slăbești rapid și eficient. În plus, acesta are și o mulțime de beneficii pentru organism.
De cele mai multe ori, procesul de slăbire pare unul destul de anevoios. Pentru unele persoane, poate fi dificilă alcătuirea unei alimentații sănătoase și evitarea tentații culinare.
Mai multe studii au arătat că unele condimente sunt foarte eficiente în topirea kilogramelor în plus. Unul dintre aceste condimente este chiar ghimbirul.
Ghimbirul este folosit de multe persoane în diete și cure de slăbire. Cercetătorii susțin că acest condiment este o alegere inspirată și că ajută la eliminarea eficientă a kilogramelor în plus.
Poare că nu mulți știu, dar ghimbirul conține un tip de cofeină care contribuie semnificativ la scăderea în greutate. Ceaiul de ghimbir este recomandat a fi consumat atunci când vrei să slăbești, căci aceste reduce pofta de mâncare.
Studiile au arătat că, în unele cazuri, ghimbirul poate duce la pierderea a 5 kilograme doar pe parcursul unei săptămâni. În plus, pe lângă asta, acest condiment are și o mulțime de beneficii pentru organism.
Printre multiplele proprietăți ale ghimbirului se numără cele antiinflamatorii, dar și cele anti-cancerigene. În plus, persoanele care aleg să consume ghimbir, vor avea un sistem imunitar mult mai puternic.
Dacă vrei să slăbești sănătos, fără să te pui în pericol, atunci ghimbirul era inamicul numărul unu al kilogramelor în plus. Însă, pentru ca acest condiment să aibă efectele așteptate, este nevoie să fii atent și la alimentația de zi cu zi.
De obicei, în curele de slăbire este recomandat ceaiul de ghimbir care se prepară foarte ușor. Ai nevoie de o rădăcină de ghimbir, de 250 ml de apă și de miere, dacă îți place să fie mai dulce.
Pentru început, va trebui să pui apa la fiert, iar după ce dă în clocot, se pune rădăcina de ghimbir rasă și se mai fierbe pentru încă 5 minute. Dacă optezi pentru pulbere de ghimbir, aceasta se va lăsa la fiert în apa clocotită 2 minute. La final se pune miere, după gust.