Odată cu instalarea sezonului cald, țânțarii își fac apariția, spre dezamăgirea multor persoane. Pentru a scăpa de aceste insecte, există soluții naturale, la îndemâna oricui, iar un condiment des folosit în bucătăria românească este util.
Țânțarii sunt atrași de spațiile umede și calde, însemnând că și de căldura emanată de locuințe. Prezența lor, însă, nu este nici pe departe apreciată de oameni, care încearcă să-i țină la distanță prin orice mijloace.
În plus, o curte cu plante verzi este o adevărată binecuvântare în sezonul cald, dar atrage insectele precum un adevărat magnet. Acesta este motivul pentru care specialiștii recomandă creșterea plantelor aromatice care să alungă țânțarii.
Multe dintre acestea pot fi crescute și pe balcon, în ghivece. Astfel că, te vei bucura de ele, dar vei ține țânțarii de parte. De exemplu, un condiment apreciat de oameni, are capacitatea de a-i alunga.
Este vorba despre busuioc, al cărui miros parfumat este plăcut, dar nu de insecte. Este una dintre cele mai eficiente metode de a le alunga din grădină și a scăpa de aceste probleme.
Și parfumul inconfundabil al mentei ține țânțarii departe de casă, curte sau balcon. Aceștia nu se vor așeza niciodată pe frunzele plantei și nu va mai trebui să-ți griji că nu te vei putea relaxa din cauza lor.
Pe de altă parte, parfumul dulceag-amărui al crăițelor are în compoziție substanțe repelente care alungă diverse insecte, în timp ce pentru ființele umane sunt plăcute și îmbietoare.
În plus, crăițele nu sunt doar frumoase, ci și ușor de cultivat. Nu sunt deloc pretențioase, în așa fel încât le vei ține în viață chiar dacă nu ești un grădinar cu experiență. Singurul inconvenient este acela că atrag melcii.
Lavanda se numără și ea printre plantele care alungă țânțarii, având un miros puternic. Poate fi cultivată în jardiniere adânci și largi. O altă sugestie este plantarea crăițelor, care au același efect, notează unica.ro.