Life

Condimentul pe care să nu îl folosești niciodată când prepari pește. Îi strică gustul și ruinează întreaga rețetă

Condimentele pe care să le eviți cu desăvârșire atunci când gătești pește. Gustul nu va fi unul bun și vei ruina întregul preprat.
30.10.2023 | 08:05
Condimentul pe care sa nu il folosesti niciodata cand prepari peste Ii strica gustul si ruineaza intreaga reteta
Ce condimente să eviți atunci când pregătești pește. Sursa foto: CA Creative/ Unsplash
ADVERTISEMENT

Atunci când gătești pește trebuie să știi că nu e ca atunci când ai în față o bucată de pui sau de porc. Procesul este unul mai special, dar și mai simplu, iar un lucru de care trebuie să ții cont este modul în care alegi să-l condimentezi. Este posibil ca fără să-ți dai seama să ruinezi întreaga rețetă.

Ce condimente să nu folosești niciodată atunci când gătești pește

Atunci când alegi să pregătești pește, trebuie să ții cont de ce condimente o să folosești, dar și de tipul peștelui. Este posibil să adaugi un condiment greșit care să schimbe total gustul și să ruinezi întrega rețetă.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, condimentul pe care trebuie să-l eviți cu orice preț atunci când gătești pește este rozmarinul. Acesta are o aromă mult prea puternică, astfel că nu este indicat.

Poate fi, însă, folosit într-o cantitate mică, atunci când este vorba despre ciorba de pește sau aspic. Pe de altă parte, nici ardei iute nu trebuie adăugat în cazul peștelui prăjit, fript sau la cuptor.

ADVERTISEMENT

Salvia este și ea printre acele condimente care nu se pun la pește. În loc să-i dea un gust mai bun preparatului, va face că acesta să fie mai amar și greu de consumat, astfel că toată munca va fi în zadar.

Ce condimente este bine să adaugi

Pe de altă parte, atunci când gătești pește de râu, aroma și gustul acestuia sunt slab potențate. Atunci când este prăjit, acest pește nu are nevoie de multe conduimente. Se poate folosi sare, piper, coriandru, cimbru sau turmeric, dar nu toate în același timp.

ADVERTISEMENT

De asemenea, atunci când este gătit la cuptor, peștele poate fi condimentat cu sare, piper, oregano, turmeric sau coriandru. Iar ceapa și morcovii sunt și ele binevenite în rețetă.

ADVERTISEMENT

În cazul peștelui de mare, când se prăjește se asezonează cu un amestec de piper piper, suc de lămâie, nucșoară. Se mai poate adăuga, în cantități nu foarte mari, oregano și ghimbir.

Totuși, bucătarii le recomandă celor care nu se pricep la condimente să folosească citrice atunci când gătesc pește. Pot fi adăgate câteva felii de lămâie în tavă sau pot fi făcut sosuri din zeamă de lămâie și portocală.