Condimentul care face minuni dacă este adăugat în ceai. Băutura din plante va fi cu atât mai delicioasă și perfectă pentru savurat în serile reci de toamnă. Recomandarea folosirii acestui ingredient în ceai, vine chiar din SUA.
Ceaiul este o băutură aromată din diverse plante și adesea este consumat în anotimpurile reci, precum toamna și iarna, dar și în momentul în care o răceală se instalează în organism.
De regulă, această băutură este îndulcită cu zahăr, mai mult sau mai puțin, în funcție de gustul fiecăruia. Ei bine, o profesoară de la Colegiul Bryn Mawr din Pennsylvania, a provocat un val de controverse referitor la cea mai bună metodă de preparare a ceaiului.
Michelle Ferancl este numele acesteia și a dezvăluit care este cel mai bun condiment care trebuie adăugat în ceai. Deși este o idee neobișnuită, este practicată de decenii.
Dacă ești adeptul experimentelor și nu te dai în lături de la a încerca lucruri noi, acum este șansa pentru un nou experiment. Profesoara Michelle Francl a dezvăluit că sarea adăugată în ceai conferă acestuia un gust unic și neutralizează gustul amar.
Aceasta a testat ipoteza chiar în propria bucătărie, rămânând plăcut surprinsă. De menționat este faptul nu trebuie adăugată o cantitate mare de sare în băutură.
O cantitate mică, insesizabilă chiar, este ideală pentru a te bucura de efectele ei. Ba mai mult, prin folosirea acestui truc, amărăciunea ceaiului va fi neutralizată.
„Ceea ce este nou este înțelegerea noastră ca chimiști. Nu este ca și cum adăugați zahăr. Cred că oamenii se tem că ajung să simtă sarea.
Prin adăugarea unei cantități mici de sare de masă, o cantitate nedetectabilă, veți neutraliza amărăciunea băuturii. Este în regulă să experimentați. Am făcut experimente în bucătăria mea pentru asta. Canalizați-vă latura de savant”, a declarat Michelle Francl, conform BBC.