Fotbal intern

Condiția ca Rednic și Dinamo să prindă play-off-ul: „Are nevoie să lege minimum trei victorii”

23.11.2018 | 23:41
Conditia ca Rednic si Dinamo sa prinda playofful Are nevoie sa lege minimum trei victorii
ADVERTISEMENT

Dinamo a făcut un nou egal pe teren propriu cu Mircea Rednic pe bancă, împotriva lui Gaz Metan, la a patra revenire a „Puriului” la echipa de suflet. În interviul realizat de FANATIK.RO la Bacău cu Florin Bratu, fostul antrenor al „câinilor”, am discutat și despre șansele la play-off ale lui Dinamo. Și calculele acestea nu sunt chiar SF-uri, cum credeau unii.

Florin Bratu a vorbit în primele două episoade ale interviului despre greșelile sale ca antrenor al „roș-albilor”, despre situația lui Dan Nistor, despre venirea lui Mircea Rednic și posibilitatea ca acesta să cumpere Dinamo de la Ionuț Negoiță. Acum Bratu, antrenor la Aerostar Bacău, care în week-end are meci greu pe teren propriu cu Snagovul, face lumină și despre alte episoade din Ștefan cel Mare, inclusiv despre relația cu Ionel Dănciulescu, tocmai „dezertat” de la Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

„S-a renunțat prea ușor la Grozav. Gicu poate fi decisiv oricând”

Florin, prinde Dinamo play-off-ul?

– Ca să prindă play-off-ul, Dinamo are nevoie să lege cel puțin 3 victorii. Cred că are un lot bun. Să nu uităm că eu, cu un lot mai puțin valoros decât acesta, am terminat pe locul 7 anul trecut. Nu e diferența mare între 6 și 7. E de o poziție. Plus că au venit jucători noi, nu au plecat foarte mulți fotbaliști. Cred că se poate face saltul acesta de cel puțin o poziție, dar depinde de ei dacă vor reuși să lege 3 victorii consecutive.

Florin Bratu nu ar fi renunțat la Grozav dacă l-ar fi avut elev la Dinamo. Gicu a venit odată după plecarea lui Florin și sosirea lui Claudiu Niculescu
Florin Bratu nu ar fi renunțat la Grozav dacă l-ar fi avut elev la Dinamo. Gicu a venit după plecarea lui Florin și sosirea lui Claudiu Niculescu

A greșit Rednic că a renunțat la Grozav?

– S-a renunțat prea ușor, zic eu. Poate Mircea Rednic a văzut și a simțit lucrurile altfel acolo, dar calitate ca fotbalist are. Gicu Grozav este un jucător care în orice perioadă a meciului poate fi decisiv.

ADVERTISEMENT

„Claudiu Niculescu e oltean, e orgolios, se izolează un pic, apoi se întoarce”

Cum ai văzut tu situația lui Claudiu Niculescu?

– Nu am stat foarte mult să mă gândesc. Îmi pare rău pentru Claudiu, pentru că știu cât de mult și-a dorit să antreneze. Am vorbit cu el puțin, m-a sunat după ce a fost instalat. Din păcate nu cred că se aștepta nici el la acest deznodământ. Dar e un antrenor tânăr și cu siguranță va mai avea ocazia să antreneze Dinamo.

Ai mai vorbit cu el după ce a plecat de la Dinamo?

– Nici nu am încercat să dau de el pentru că și eu am avut foarte multă treabă. Claudiu nu e genul de om cu care să stai la telefon și să îi plângi de milă. Este oltean, este orgolios, se izolează un pic, se încarcă și se întoarce la muncă.

ADVERTISEMENT

„Dorin Rotariu are o calitate rară: aleargă cu mingea la picior mai repede decât fără ea”

Episodul Csikszereda?

– Un gust amar. Nu mă așteptam să se întâmple asta. Dar iată că mai sunt meciuri din astea în care dacă nu ești atent te poate costa calificarea, cum de altfel s-a întâmplat și cu Dinamo.

Îl vezi pe Dorin Rotariu transferându-se la FCSB?

– Dorin Rotariu este un jucător interesant. Mie îmi place ca fotbalist, are calitate. Orice se poate întâmpla din punctul meu de vedere. Dacă ar veni la Dinamo, unde-l dorește Mircea Rednic, ar fi un plus. L-am văzut în ultimul an, a crescut mult din punct de vedere al forței. El are o calitate cam rară, extraordinară, tehnica în regim de viteză foarte bună. Practic el aleargă mai repede cu mingea la picior decât fără minge. În ultimii 25 de metri el are această calitate și dacă cei de la FCSB s-au gândit la el nu au făcut-o degeaba. Dacă mă întrebi pe mine, eu sper să îl ia Dinamo, pentru că are calitate.

ADVERTISEMENT

„S-a făcut play-off tocmai pentru derby-uri Steaua – Dinamo?). Deci, Dinamo în play-off!”

Care crezi că vor fi cele 6 echipe calificate în play-off?

– Eu sper ca Dinamo să fie una dintre ele. Să nu uităm că atunci când s-a făcut acest sistem cu play-off s-a dorit să se joace mai multe derby-uri între Steaua și Dinamo. În rest, probabil CFR, Steaua, Craiova și Viitorul.

Mircea Rednic este un as al tacticii. Schimbă tot timpul, deși uneori „materialul” nu-l ajută
Mircea Rednic este un as al tacticii. Schimbă tot timpul, deși uneori „materialul” nu-l ajută

Am înțeles că vrei Dinamo a cincea. Ar mai fi Sepsi, Gaz Metan, Astra…

– Mie îmi plac toate cele trei. Teja a făcut o treabă extraordinară la Mediaș. Pe Neagoe îl apreciez pentru organizare riguroasă. Are echipe care iau foarte greu gol. Eu am jucat împotriva lui anul trecut. Astra are potențial, are jucători extraordinari. Sper să se stabilizeze din punct de vedere al staff-ului, acum cu Enache, pentru că Astra nu are echipă rea. Are jucători individuali foarte, foarte buni.

„Sunt sincer. Mă mai contram cu Dănciulescu, dar ar trebui să fie mai ambițios!”

Dănciulescu a plecat de la Farul… Cum a rămas relația ta cu Dănciulescu?

– Am rămas în relații normale.

Nu-l iei cu tine la Bacău?

– (n.r. – râde) Păi eu nu sunt patron ca Marica. Eu sunt doar antrenor…

Florin Bratu și Ionel Dănciulescu au avut mai multe contre în colaborarea de câteva luni de la Dinamo
Florin Bratu și Ionel Dănciulescu au avut mai multe contre în colaborarea de câteva luni de la Dinamo

Au existat tensiuni între tine și Dănciulescu?

– Îți dai seama că au existat divergențe de opinii. Și eu sunt sincer. Ne mai contram pe organizare sau când voia să mai luăm niște jucători… Atâta timp cât a stat lângă echipă Danciu a avut un rol important.

Dar a avut un cuvânt de spus? Că a lăsat de înțeles că nu-l băga nimeni în seamă…

– Danciu ar trebui să fie mai ambițios, să își dorească el un pic mai mult. Dacă el își va dori mai mult și își va crea personalitatea lui, cu siguranță are potențial. Are experiență în fotbal de foarte mulți ani. Dacă va reuși lucrul acesta, poate veni cu lucruri noi și poate crește echipa la care activează.

ADVERTISEMENT