Fotbal international

Condiţia esenţială pentru ca Maurizio Sarri să continue cu Juventus. Ce nume mari de antrenori sunt pe lista „Bătrânei Doamne”

14.07.2020 | 13:02
Condiţia esenţială pentru ca Maurizio Sarri să continue cu Juventus. Ce nume mari de antrenori sunt pe lista „Bătrânei Doamne”
Condiţia esenţială pentru ca Maurizio Sarri să continue cu Juventus. Ce nume mari de antrenori sunt pe lista lui Juventus. Foto: La Stampa.it
ADVERTISEMENT

Juventus va câştiga mai mult ca sigur al nouălea scudetto consecutiv, însă jocul echipei pregătite de Maurizio Sarri nu entuziasmează deloc şi şefii clubului se gândesc serios să renunţe la serviciile actualului tehnician, deşi acesta mai are contract pe încă două sezoane.

Juventus a arătat multe puncte negative în meciurile de la Milano, pierdut cu 4-2 în faţa rossonerilor, şi în egalul chinuit, scos cu mult noroc, pe final de meci, pe teren propriu, cu Atalanta. Soliditatea compartimentelor defensiv şi median, atuul echipei în mandatele lui Massimiliano Allegri, nu mai există şi ceea ce ţine încă echipa torineză în faţă este forţa atacului.

Se apropie însă returul cu Lyon din optimile Champions League, care va începe de la un neaşteptat 1-0 pentru francezi, reuşit în martie, pe teren propriu şi obiectivul principal al sezonului se ştie că îl reprezintă cupele europene, bianconerii fiind sătui să fie doar regii Italiei.

ADVERTISEMENT

Maurizio Sarri mai rămâne la Juventus doar dacă ia Champions League

În actuala conjunctură, în care există şi în vestiar destule voci nemulţumite de partitura tactică a lui Maurizio Sacchi şi chiar Cristiano Ronaldo nu e încântat de ideile antrenorului cu nelipsita ţigară în colţul buzelor, într-un singur mod ar mai putea acesta să îşi salveze postul.

Câştigarea Champions League i-ar asigura garanţia de a fi şi din toamnă pe bancă, pentru că odată îndeplinit obiectivul de bază nimeni nu ar mai putea să aibă motive împotriva actualului antrenor. Însă, la felul în care joacă Juventus, sunt şanse mici pentru torinezi să spere la câştigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Se lucrează la lista cu posibilii înlocuitori

De aceea, extrem de realişti, preşedintele clubului, Andrea Agnelli şi cei doi oameni cheie din conducere, Pavel Nedved şi Fabio Paratic, lucrează deja la o listă cu numele unor posibili antrenori care i-ar putea locul lui Sarri la finalul acestui sezon.

În pole position se află omul care a dus pe Tottenham în finala Champions League în 2019, argentinianul Mauricio Pochettino, liber de contract după despărţirea de Spurs acum câteva luni. Conducerea lui Juventus agrează ideile tactice ale acestuia, filozofia sa de joc şi consideră că ar fi cel mai potrivit pentru a prelua echipa.

ADVERTISEMENT

Cel mai apreciat e Mauricio Pochettino

Însă Pochettino are multe oferte, şi din Premier League, unde e dorit insistent la Newcastle sau în La Liga şi de aceea Juventus mai are două variante de rezervă. Una este autohtonă, nimeni altul decât antrenorul care a redat strălucire lui Lazio, Simone Inzaghi.

Iar al doilea este un fost star al echipei, francezul Zinedine Zidane, care a declarat că şi-ar dori ca într-o zi să aibă ocazia de antrena şi pe Juve, după ce a făcut istorie la Real Madrid, dar şi aici sunt şanse mici, pentru că 99 la sută Real va fi campioana Spaniei şi Zidane va avea astfel asigurată continuitatea în capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri