Fotbal international

Condiţia lui Luka Modric pusă lui Real Madrid. Ce i-a cerut croatul lui Florentino Perez

10.08.2018 | 18:47
Conditia lui Luka Modric pusa lui Real Madrid Ce ia cerut croatul lui Florentino Perez

Luka Modric a pus o condiţie celor de la Real Madrid, pentru a rămâne pe Santiago Bernabeu. Agenţii jucătorului croat, dintre care unul este chiar soţia sa, au fost mandataţi să îi comunice lui Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid asupra faptului că Luka doreşte o mărire de salariu, pentru a continua sub comanda lui Julen Lopetegui. Croatul are acum acum 8 milioane de euro şi doreşte să îi crească salariul la 10 milioane, contractul său expirând în vara anului 2020.

Luka Modric este marea lovitură pe care încearcă din răsăputeri să o dea acum, cu o săptămână înaintea încheierii perioadei de mercato Inter Milano, în intenţia de a se bate cu Juventus pentru scudetto. Juventus s-a întărit considerabil, nu numai prin bomba verii, transferul lui Cristiano Ronaldo, ci şi prin celelalte achiziţii făcute (fundaşii Cancelo şi Bonucci, mijlocaşul Emre Can), iar Inter nu s-a lăsat mai prejos, sosirile lui Lautaro Martinez, De Vrij, Vrsjalko şi, mai ales Nainggolan, însemnând plusuri evidente pentru antrenorul Luciano Spalletti, dar cireaşa de pe tort a fi aducerea lui Luka Modric.

Condiţia lui Luka Modric pusă lui Real Madrid. Croatul joacă la două capete

Este foarte clar că omul declarat Balonul de Aur al turneului final al Campionatului Mondial din Rusia joacă la două capete, indiferent la care s-ar afla să poată ieşi în avantaj. Dacă Real Madrid îl vrea, atunci va trebui să umble la salariu. Dacă Inter va obţine acordul lui Perez pentru transfer, va avea garantat salariul de 10 milioane euro şi un contract de patru ani. Singura problemă care poate strica planurile croatului este clauza de eliberare stabilită de Real Madrid, în situaţia în care Florentino Perez ar contracara, anunţând că e dispusă să îşi vândă jucătorul, dar numai prin achitarea clauzei.

Condiția pusă de Luka Modric lui Real Madrid. Croatul a fost declarat Balonul de Aur al turneului final al CM din Rusia. În imagine, cu trofeul
Condiția pusă de Luka Modric lui Real Madrid. Croatul a fost declarat Balonul de Aur al turneului final al CM din Rusia

Pentru că această clauză este imposibilă pentru orice club. Ea se ridică la suma de 750 milioane euro şi Modric ştie foarte bine că ar fi obligat să înceapă să se pregătească în ritm susţinut pentru noul sezon cu Real Madrid, club la care se află de cinci ani, pentru că nu s-ar mai pune nici un minut problema vreunui transfer. Lucrurile au evoluat într-un mod absolut neaşteptat, pentru că la începutul anului Florentino Perez îl trecuse pe croat pe lista celor care pot sau trebuie să plece. Iar acum, după ce a rămas orfan de cel mai important jucător, Cristiano Ronaldo, iar Modric a făcut un Mondial fabulos, croatul a devenit, alături de Gareth Bale una dintre vedetele “galacticilor”.

Ameninţarea lui Florentino Perez

Real Madrid nu pare dispusă, sub nici o formă, să se despartă de Modric, iar Florentino Perez a mers până într-acolo încât i-a ameninţat pe cei de la Inter că va depune plângere oficială la UEFA pentru faptul că jucătorul, aflat sub contract cu spaniolii, a fost contactat de către un alt club, lucru interzis de regulamentele forului mondial şi a celui european. Perez a avertizat Interul că dacă nu va înceta să îi tot facă promisiuni croatului va suporta consecinţele acestei acţiuni ilegale. Dacă Perez se va menţine pe poziţii, Inter nu va avea de ales şi va trebui să se retragă şi Modric va rămâne la Madrid.