Premier League

Condiţia pusă de Napoli lui Sarri pentru a-l lăsa la Chelsea. L-a luat doar pe Jorginho

31.07.2018 | 20:44
Conditia pusa de Napoli lui Sarri pentru al lasa la Chelsea La luat doar pe Jorginho

Napoli l-a lăsat foarte târziu pe Maurizio Sarri să plece la Chelsea şi să preia banca tehnică de la Antonio Conte. Sarri a ajuns de foarte puţin timp. Fanii londonezilor sunt puţin îngrijoraţi din acest punct de vedere, întrucât spre deosebire de celelalte echipe din Premier League The Blues au început efectiv lucrul sub comanda lui Maurizio Sarri mult prea târziu, ca să aibă timp să implementeze filozofia sa de joc şi schemele de joc.

Condiția pusă de Napoli lui Sarri. Antrenorul i-ar mai fi vrut pe Hysaj şi Koulibaly, dar Napoli a spus nu
Condiția pusă de Napoli lui Sarri. Antrenorul i-ar mai fi vrut pe Hysaj şi Koulibaly

În plus, patronul lui Napoli nu a vrut să discute cu Chelsea, până când englezii nu au fost de acord să plătească clauza de eliberare a tehnicianului, care se afla încă sub contract cu gruparea partenopee, în valoare de cinci milioane de euro. Însă cel mai important obstacol rezolvat între Aurelio De Laurentiis, patronul lui Napoli şi Maurizio Sarri l-a reprezentat faptul că antrenorul intenţiona să facă oferte deosebit de atractive pentru mai mulţi dintre jucătorii vicecampioanei Italiei.

Condiţia pusă de Napoli lui Sarri pentru a-l lăsa la Chelsea. Doar Jorginho a avut undă verde

De Laurentiis l-a anunţat pe Sarri că nu va avea cale liberă spre Chelsea, decât după ce va semna un document în care se va stipula, negru pe alb, faptul că londonezii nu vor face nici o ofertă pentru vreunul dintre starurile lui Napoli, cu o singură excepţie. Este vorba de mijlocaşul brazilian Jorginho, cu care De Laurentiis a fost de acord să fie vândut, pentru a păstra echilibrul financiar al clubului, însă pe o sumă consistentă, 55 de milioane euro.

De Laurentiis ştia foarte bine faptul că în planurile sale Sarri mai avea încă doi jucători de la Napoli, ambii apărători, capitol la care Chelsea nu stă strălucitor. Este vorba de fundaşul central, senegalezul Kalidou Koulibaly şi fundaşul dreapta Elseid Hysaj, e drept Sarri pregătind oferte foarte avantajoase pentru Napoli, 75 milioane pentru Koulibay şi 40 de milioane pentru Hysaj. Însă De Laurentiis, care recent a uluit Italia declarând că Juventus şi-a asumat un mare risc, aducând pe u sumă uriaşă un jucător de 33 de ani în persoana lui Cristiano Ronaldo, crede că prin venirea pe bancă a lui Carlo Ancelotti Napoli va putea ataca titlul, care de şapte ani a mers numai la Juventus.

Chelsea poate schimba patronul cu cel mai bogat om din Anglia

Maurizio Sarri e disperat să facă minim două-trei achiziţii pe ultima sută de metri, ştiut fiind că odată cu startul sezonului, pe 12 august, perioada de mercato se va încheia pentru Premier League. Dacă nu a putut să mai aducă jucători pentru care ar fi garantat, pentru că îi ştia bine de la Napoli, trebuie acum să se reorienteze în regim de viteză şi pe listă a apărut Aaron Ramsey de la Arsenal şi vârful lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski.

CHELSEA CELEBRATE WINNING THE PREMIERSHIP.PIC ANDY HOOPER. CHELSEA V CHARLTON
ABRAMOVIC

Acesta ar fi cu adevărat marele boom pentru Chelsea, dar e de văzut cât poate plusa un club cu mari probleme la nivel de conducere. Patronul rus Roman Abramovici, are interdicţie din partea statului britanic de a mai pune piciorul în Insulă, ca urmare a prieteniei cu indezirabilul pentru englezi Vladimir Putin şi se discută tot mai intens preluarea clubului de către cel mai bogat englez, Sir Jim Ratcliffe.