News

Condiții de călătorie pentru Grecia în vara lui 2021. Ce trebuie să facă românii pentru a merge în vacanță

10.03.2021 | 09:34
Conditii de calatorie pentru Grecia in vara lui 2021 Ce trebuie sa faca romanii pentru a merge in vacanta
ADVERTISEMENT

Ministrul grec al turismului a făcut anunțul privind condițiile de călătorie pentru românii care vor să meargă în vacanță în Grecia, în vara 2021.

”Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021′ şi intenţionează să-şi deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară”, a spus oficialul grec, într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin), conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Astfel, persoanele vaccinate contra Covid-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în această vară, a declarat ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, potrivit Reuters.

Condiții de călătorie pentru Grecia în vara lui 2021

Grecia, plan pentru redeschiderea turismului! De la 1 iunie, toți călătorii ar putea să își facă vacanța în insule
Sursa foto – hepta.ro

”Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ”, a precizat ministrul grec. Totuşi, turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a adăugat Harry Theocharis.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Grecia au transmis că angajaţii din sectorul ospitalităţii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19. De asemenea, aceștia vor fi testați frecvent. Momentan, Grecia se află în faza de vaccinarea a persoanelor vulnerabile.

Comisia Europeană va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Ședința de amploare de peste o săptămână va include şi o propunere privind paşapoartele verzi digitale (pașaport anti-Covid).

Dacă va fi instituit, acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat, rezultatele testelor COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie.

ADVERTISEMENT

„Nu avem această discuţie (despre paşapoartele de vaccinare – n.r.). Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare, nu poţi vorbi de un paşaport pentru vaccinare. Dacă ai toată populaţia vaccinată, da, poţi vorbi despre un astfel de paşaport”, spunea Florin Cîţu pe 26 februarie, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT