Fotbal international

Condiții jalnice pentru suporterii ajunși în Qatar. Cazare exorbitantă, mic dejun frugal

Pentru 200 de lire sterline pe noapte, fanii sunt găzduiți în containere și primesc un mic dejun care seamănă cu un pachet pentru excursioniști.
21.11.2022 | 17:37
Conditii jalnice pentru suporterii ajunsi in Qatar Cazare exorbitanta mic dejun frugal
Deși au plătit 200 de lire sterline pe noapte, fanii ajunși în Qatar se plâng de condițiile de cazare și micul dejun pe care l-au primit.
ADVERTISEMENT

Cupa Mondială din Qatar e cea mai scumpă ediție a competiției organizată vreodată. A costat 229 de miliarde de euro, mai mult decât toate celelalte turnee la un loc. Dar va genera, spun cei de la FIFA, cele mai mari venituri din istorie. Cu ce preț? Inclusiv cu cel al unor condiții jalnice oferite suporterilor. Deși aceștia au plătit sume considerabile pentru cazare.

„O escrocherie”, îi acuză fanii ajunși în Qatar pe organizatori

Pentru a găzdui Cupa Mondială, Qatarul a construit stadioanele de la zero. Însă dacă arenele sunt adevărate bijuterii arhitectonice, condițiile oferite fanilor sunt groaznice.

ADVERTISEMENT

Lipsa spațiilor suficiente de cazare i-a făcut pe organizatori să apeleze la o soluție originală. Mai exact, un centru imens menit să-i găzduiască pe suporterii veniți să-și susțină favoriții.

Unul în care există 1.800 de corturi și 6.000 de containere. Pentru care se solicită însă sume similare cu cele plătite la hotelurile bune din destinațiile turistice europene.

ADVERTISEMENT

Vorbim de sume de peste 175 sau chiar 200 de lire pe noapte. Deși condițiile oferite sunt mai degrabă tipice pentru un camping, având dotări minime: un pat și toaletă.

Și nu este totul. O surpriză neplăcută a reprezentat-o și micul dejun inclus în preț ce a fost oferit celor care sunt cazați în această zonă dedicată suporterilor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, o cutie de carton care conține un sandviș, un măr, o gogoașă, o brioșă, un pachet de gem, o sticlă de apă, un suc de portocale și o cafea instant.

Firesc, criticile nu s-au lăsat așteptate. ”200 de lire pentru a dormi într-un cort de plastic, în deșert, și pentru a mânca ceva asemănător felurilor de mâncare din avion?”, a spus un fan pentru un reporter al lui The Sun.

ADVERTISEMENT

În timp ce un altul a comentat: ”Este incredibil. Pare un prânz la pachet pe care l-am luat în excursiile efectuate în școală primară”.

ADVERTISEMENT