News

Condiții mizere în Spitalul Municipal Turnu Măgurele. Medic infecționist: “Este un atentat la sănătatea publică”

12.03.2021 | 23:55
Conditii mizere in Spitalul Municipal Turnu Magurele Medic infectionist Este un atentat la sanatatea publica
Condiții mizere în Spitalul Municipal Turnu Măgurele. Medic infecționist: "Este un atentat la sănătatea publică" foto: Antena3
ADVERTISEMENT

Radu Nuță, medic infecționist în cadrul Spitalului Municipal Turnu Măgurele, a vorbit vineri, la Antena 3, despre condițiile mizere din unitatea spitalicească, declarând că: “ceea ce se întâmplă aici este un atenta asupra sănătății publice, indiferent de partidul care este la conducere”.

În luna noiembrie a anului trecut, a avut loc un incediu la Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, în urmă căruia au decedat zece persoane.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii ianuarie a acestui an, a izbucnit un incediu similar în cadrul Institutului “Matei Balș”, într-un salon în care erau internați bolnavi gravi de COVID, peste 20 de persoane pierzându-și viața.

Medic infecționist, despre condițiile din spitalul din Turnu Măgurele: “Este un atentat asupra sănățătii publice”

“În secția de ATI există trei ventilatoare care nu pot fi utilizate datorită faptului că instalația de gaze medicinale nu a fost reabilitată, mă refer la oxigen și aerul comprimat. Pacienții care sunt critici suntem nevoiți să îi transferăm la alte spitale.

ADVERTISEMENT

Avem echipamente cumpărate pentru asta, dar sunt lăsate în cutii, sunt exponate de muzeu de când spitalul municipal din Turnu Măgurele a fost declarat spital suport COVID. Primăria și consiliul local știu despre această situație, spitalul se ablă în subordinea primăriei. 

Așteptăm un răspuns din partea autorităților, nu aș putea să vă spun de ce nu a venit până acum, nu cred că există un factor care să protejeze aceste acțiuni, este vorba de un atentat asupra sănătății publice, indiferent de partidul politic care este la conducere.

ADVERTISEMENT

50 de pacienți sunt tratați lunar în Spitalul Municipal din Turnu Măgurele”, a declarat Radu Nuță, medic boli infecțioase spitalul Turnu Măgurele la Antena 3.

Medici și asistente de la Spitalul din Turnu Măgurele vorbesc despre condițiile groaznice din unitate

Mai multe cadre medicale îl acuză pe managerul instituției că nu a desfășurat lucrări de renovare a spitalului, băile fiind insalubre, existând găuri în pereți și geamuri care permit frigului să pătrundă în unitate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cadrele medicale relatează că doi muncitori au fost puși să dărâme un perete în morgă, lângă un pacient decedat confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2 și că există numeroase aparate noi achiziționate anul trecut care stau în cutii, deoarece nimeni nu le-a pus în funcțiune, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT