News

Condiţiile lui Putin pentru pace în Ucraina. Ce solicitări are preşedintele rus pentru a opri războiul

Vladimir Putin a discutat luni, 28 februarie 2022, cu președintele Franței, Emmanuel Macron, despre cum ar putea fi oprită invazia Rusiei în Ucraina. Iată ce condiții a impus liderul de la Kremlin!
28.02.2022 | 21:35
Conditiile lui Putin pentru pace in Ucraina Ce solicitari are presedintele rus pentru a opri razboiul
ADVERTISEMENT

Este a cincea zi de război între Rusia și Ucraina. Vladimir Putin a purtat o discuție cu omologul său, președintele Franței, Emmanuel Macron, căruia i-a precizat câteva condiții, în urma cărora el ar putea opri invazia din țara noastră vecină.

Ce vrea Vladimir Putin în schimbul opririi invaziei din Ucraina

Liderul de la Kremlin a spus că vrea recunoașterea Crimeei ca fiind teritoriu rus , ”denazificarea și demitalizarea” Ucrainei, dar și un statut neutru al acesteia.

ADVERTISEMENT

”Recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Crimeii, realizarea demilitarizării şi denazificării statului ucrainean şi garanţia statutului său neutru”, a detaliat Vladimir Putin, într-un comunicat de presă, în urma unei convorbiri telefonice cu Emmanuel Macron, potrivit CNN.

De asemenea, președintele Rusiei a mai subliniat că încheierea conflictului: ”Nu este posibilă decât dacă interesele de securitate legitime ale Rusiei sunt luate în considerare fără condiţii.

ADVERTISEMENT

Partea rusă este deschisă la negocieri cu reprezentanţi ai Ucrainei şi sperăcă ele vor duce la rezultatele sperate”,  mai este menționat în comunicatul transmis de Putin.

Rusia și Ucraina au negociat pe tema războiului, dar fără niciun rezultat

Emmanuel Macron a mai purtat discuții luni și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În paralel, delegații rusești și ucrainene au avut negocieri pe tema stopării războiului. Însă, nu s-a ajuns la nicio decizie.

ADVERTISEMENT

Vreme de șase ore s-au desfășurat negocierile. Ulterior, Volodimir Zelenski a informat prin consilierul său, Mihail Podolyak , că vor fi reluate.

”Părțile au identificat o serie de subiecte prioritare asupra cărora au fost conturate anumite decizii”, a transmis jurnaliștilor Mihail Podolyak.

ADVERTISEMENT

Între timp, România sare în ajutorul Ucrainei și din punct de vedere militar, nu doar în a-i ajuta pe zecile de mii de refugiați care trec granița, zilnic, de la începerea războiului provocat de Rusia. Țara noastră a trimis Kiev-ului veste antiglonț, muniție, căști, dar și alte echipamente militare.

”România se alătură partenerilor săi în susţinerea noilor sancţiuni pentru a întări şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina.

Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei”, a precizat Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe Twitter.

ADVERTISEMENT