News

Condițiile puse de Vladimir Putin pentru încheierea războiului din Ucraina. ”Noi vom da imediat, în acelaşi minut, ordinul încetării focului”

Vladimir Putin susține că este gata să încheie războiul din Ucraina. Condițiile pe care ”Țarul de la Kremlin” le-a pus Kievului.
14.06.2024 | 17:26
Conditiile puse de Vladimir Putin pentru incheierea razboiului din Ucraina Noi vom da imediat in acelasi minut ordinul incetarii focului
Condițiile puse de Vladimir Putin pentru încheierea războiului din Ucraina Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că Rusia este gata să se așeze la masa negocierilor cu Ucraina, însă cu o condiție.

Condițiile puse de Vladimir Putin pentru încheierea războiului din Ucraina

”Țarul de la Kremlin” a subliniat că Rusia va pune capăt războiului atunci când Ucraina își va retrage trupele din cele patru regiuni a căror anexare a revendicat-o .

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a ținut să precizeze că Rusia va negocia cu Ucraina în momentul în care Kievul va renunţa să adere la NATO.

”Imediat ce Kievul (…) va începe să-şi retragă efectiv trupele (din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) şi va notifica abandonarea planului său de aderare la NATO, noi vom da imediat, în acelaşi minut, ordinul încetării focului şi începerii negocierilor”, le-a spus Vladimir Putin cadrelor Ministerului rus de Externe.

ADVERTISEMENT

Declarația lui Vladimir Putin a venit cu o zi înainte de Summit-ul de pace care va avea loc, în Elveția, pe 15 și 16 iunie, și la care nu a fost invitat.

Președintele rus vede acest summit o ”stratagemă de deturnare a atenţiei întregii lumi” a adevăraţilor responsabili ai conflictului și anume liderii occidentalii şi autorităţile de la Kiev.

ADVERTISEMENT

”În această privinţă, vreau să subliniez că fără participarea Rusiei şi fără un dialog cinstit şi responsabil cu noi este imposibil să se ajungă la o soluţie paşnică în Ucraina şi în ceea ce priveşte securitatea Europei în general”, a declarat Vladimir Putin.

Revendicările președintelui rus constituie, de fapt, o capitulare a Ucrainei care vrea cu tot dinadinsul să-şi menţină integritatea teritorială şi suveranitatea.

ADVERTISEMENT

În septembrie 2022, Vladimir Putin a proclamat anexarea a patru regiuni din estul şi din sudul Ucrainei, asta după ce, în anul 2014, a anexat Peninsula Crimeea.

Cu toate că Rusia ocupă aceste teritorii parțial, Putin a afirmat în mai multe rânduri că Ucraina ar trebui să predea Rusiei toate aceste regiuni.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”