Sport

Conducerea clubului Sparta Praga face lumină în cazul lui Florin Niță: ”Știa de multă vreme că poate să plece”

Florin Niță e istorie la Sparta Praga și a pierdut și echipa națională. Portarul avea de mai mult timp acceptul clubului să-și caute echipă.
22.09.2022 | 18:40
Conducerea clubului Sparta Praga face lumina in cazul lui Florin Nita Stia de multa vreme ca poate sa plece
Oficialii clubului Sparta Praga susțin că Florin Niță știa de multă vreme că nu mai intră în vederile antrenorului și că și-au dat acceptul să-și caute echipă. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La 35 de ani Florin Niță traversează un moment extrem de greu, care i-ar putea grăbi sfârșitul carierei. Portarul nu mai intră în vederile celor de la Sparta Praga, nu are nicio ofertă și a pierdut și naționala, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Cehii spun că fotbalistul a primit de multă vreme acceptul de a-și căuta echipă.

Ascensiunea și decăderea lui Florin Niță

Florin Niță este un caz aparte în fotbalul românesc. A jucat șapte sezoane la Concordia Chiajna, a explodat la FCSB și a debutat în tricoul echipei naționale la 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Din 2018 este sub contract cu Sparta Praga care plătea aproximativ 1,4 milioane de euro celor de la FCSB, pentru a-și asigura serviciile lui. A câștigat o Cupă a Cehiei și a fost portarul numărul 1 al echipei în sezoanele 2018/2019 și 2020/2021.

La 34 de ani a fost declarat ”Fotbalistul anului” și ”Cel mai bun portar al anului” după ce a fost cel mai bun ”tricolor” în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

ADVERTISEMENT

Nu a mai jucat un meci oficial pentru Sparta din 21 noiembrie anul trecut și nici nu va mai juca prea curând, spune fostul star al lui Arsenal Londra, Tomas Rosicky, în prezent director sportiv al grupării din capitala Cehiei.

”Avem cinci portari în lot. Știu, sunt mulți. Niță? Situația lui e simplă. După ce Brian (Brian Priske, antrenorul echipei Sparta Praga – n.r.) a spus că Niță nu mai este principala variantă de portar, el a primit permisiunea de a pleca. Nu și-a găsit o echipă, așa că este în continuare jucătorul nostru. Nu este nicio problemă.

ADVERTISEMENT

Jucătorul știa de multă vreme că poate să plece. Noi nu l-am împiedicat în niciun fel și chiar i-am promis că nu vom solicita nicio sumă de bani”, a explicat Rosicky, pentru platforma iSport.cz.

A fost ofertat de CFR Cluj în această vară

Florin Niță și-a mandatat impresarul să-i găsească un nou angajament după ce a înțeles că nu mai are șanse să revină între buturile celor de la Sparta Praga.

ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, una dintre cele mai bune oferte a fost cea a campioanei CFR Cluj. Ardelenii îi ofereau un contract pe doi ani, un salariu lunar de 20.000 de euro și o primă de instalare de 50.000 de euro.

Mutarea nu s-a mai concretizat, soția fotbalistului neagreând ideea de a se muta în inima Ardealului. Niță a revenit astfel, la Sparta Praga unde va rămâne, foarte probabil, până la finalul angajamentului scadent în vara anului viitor.

  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Florin Niță, conform platformei de specialitate transfermarkt
ADVERTISEMENT