Sport

Conducerea CSA Steaua lucrează la asocierea echipei cu o companie pe acțiuni! „Militarii” vor să forțeze promovarea

CSA Steaua forțează promovarea în prima ligă, iar conducerea echipei încearcă asocierea clubului cu o companie pe acțiuni, pentru dreptul de accedere în primul eșalon.
19.07.2022 | 17:20
Conducerea CSA Steaua lucreaza la asocierea echipei cu o companie pe actiuni Militarii vor sa forteze promovarea
Conducerea CSA Steaua lucrează la asocierea echipei cu o societate pe acțiuni. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Astfel, „militarii” vor să se asocieze cu Romtehnica, o companie națională din domeniul apărării, care este structurată sub forma unei societăți pe acțiuni.

Conducerea CSA Steaua lucrează la asocierea echipei cu o companie pe acțiuni

Conducerea CSA Steaua încearcă să asocieze echipa cu o societate pe acțiuni pentru a obține dreptul de promovare în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Romtehnica este compania pe care CSA Steaua vrea să o asocieze. Romtehnica funcționată ca o societate comercială cu capital integral de stat, iar Ministerul Apărării Naționale este unicul acționar.

MApN trebuie să aprobe schimbarea statutului secției de fotbal pentru a putea intra într-o asociere cu o societate comercială, urmând ca schimbarea statutului secției de fotbal să fie aprobată printr-o hotărâre de Guvern.

ADVERTISEMENT

Singura problemă a „roș-albaștrilor” este timpul, pentru că echipa trebuie să prezinte FRF-ului o dovadă a schimbării formei de organizare cu cel puțin o săptămână înainte de începerea Ligii 2. Iar debutul sezonului este programat pe 6 august.

  • 1974 este data fondării Romtehnica

„În toamnă o să vedeți o strategie!”

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționalei, a vorbit la începutul lunii iulie despre o strategie pe care vrea să o abordeze în privința CSA Steaua„Suntem într-o perioadă de evaluare a clubului din toate punctele de vedere, am primit un raport recent.

ADVERTISEMENT

Eu o să mă preocup să creştem baza materială în continuare, având în vedere că am pus şi stadionul Steaua în proiectul pentru Euro 2020”.

„Vreau să avem o strategie clară în care să cuplăm proiectul cu costurile. Secţiile de la Steaua care obţin rezultate vor primi mai mulţi bani şi planurile lor de investiţii se vor aproba primele.

ADVERTISEMENT

În toamnă o să vedeţi o strategie a clubului Steaua, inclusiv un proiect pentru echipa de fotbal, care la anul să poată să promoveze în SuperLiga”, declara Vasile Dîncu în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT