Sport

Conducerea lui Dinamo cere sancțiuni după ce Steliano Filip a fost acuzat de „blat” la pariuri: „Să plătească!”

Conducerea lui Dinamo vrea sancțiuni după ce Steliano Filip, fostul fotbalist al „alb-roșiilor”, a fost acuzat de „blat” la pariuri.
12.04.2023 | 20:05
Conducerea lui Dinamo cere sanctiuni dupa ce Steliano Filip a fost acuzat de blat la pariuri Sa plateasca
Conducerea lui Dinamo cere sancțiuni aspre după ce Steliano Filip a fost acuzat de „blat” în CS Mioveni - Dinamo. Foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Partida CS Mioveni – Dinamo care s-a desfășurat în etapa a 5-a a play-out-ului din sezonul trecut este anchetată de poliție, procuratură și FRF, fiind suspectă de fraudă la pariuri. Protagonistul este fostul fundaș stânga al „câinilor”, Steliano Filip.

Conducerea lui Dinamo cere sancțiuni după ce Steliano Filip a fost acuzat de „blat” în CS Mioveni – Dinamo

Actualmente la Mezőkövesd, Steliano Filip a comis faulturi repetate în primele 25 de minute ale meciului cu CS Mioveni, ulterior, fiind avertizat cu „galben” de „centralul” Adrian Cojocaru. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului din Ștefan cel Mare, care s-a aflat la cârma „câinilor” în momentul suspectat, a dezvăluit că nu are cunoștințe în acest sens.

ADVERTISEMENT

„Este șocant ce aud… nu am avut cunoștință de așa ceva, nici nu pot să spun ceva concret, fiindcă, atât timp cât nu ai probe palpabile, nu ai cum acuza. Oricum, sincer, îmi doresc să nu se fi întâmplat nimic necurat”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, potrivit gsp.ro.

Totuși, oficialul „câinilor” a cerut sancțiuni aspre pentru vinovat, indiferent de nume. „Dar dacă s-a întâmplat ceva, atunci persoana respectivă să plătească din plin, indiferent de nume! Nu te poți juca absolut deloc cu sentimentele unor suporteri, fiindcă aici vorbim de ceva mai mult de o echipă de fotbal”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Steliano Filip, acuzat de „blat” în meciul CS Mioveni – Dinamo

Piața pariurilor a intrat pe fir atunci când s-au descoperit plasarea unor sume extrem de mari pentru avertizarea cu un cartonaș galben al lui Steliano Filip până în minutul 25. International Betting Integrity Association (IBIA), o organizație nonprofit înființată în 2005 în Marea Britanie cu scopul de a combate corupția din sport pentru pariuri ilicite, a semnalat o posibilă fraudă la pariuri care îl are protagonist pe fostul fundaș dinamovist.

„Nu mai zic de colegi, de posibili prieteni, de colaboratori. Repet, sper că nu s-a întâmplat nimic, iar dacă ancheta va scoate la iveală un vinovat, atunci să plătească!”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Cazul a ajuns atât pe masa UEFA, cât și la Federația Română de Fotbal, iar oficialii forului care conduce fotbalul din România au demarat o anchetă. FRF a trimis situația către Parchet, iar procurorii au trimis dosarul către Inspectoratul Județean de Poliție Timiș.

Steliano Filip a negat acuzațiile privind „blat” în CS Mioveni – Dinamo

”Nu m-a căutat nimeni, nu știu nimic. E prima dată când aud despre asta. Vă dați seama că am mai auzit lucruri despre mine de-a lungul carierei, dar acum nu știu nimic, nu am ce să spun”, a spus Steliano Filip, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT

CS Mioveni a câștigat în cele din urmă, scor 2-0 meciul suspect de „blat” cu Dinamo. La finalul sezonului trecut, echipa antrenată în prezent de Ovidiu Burcă a retrogradat pentru prima oară în istorie în eșalonul secund al fotbalului din România.

ADVERTISEMENT