Fotbal intern

Conducerea lui Dinamo recunoaște problemele financiare: „Așteptăm banii din Spania”

13.10.2020 | 21:28
Conducerea lui Dinamo recunoaste problemele financiare Asteptam banii din Spania
ADVERTISEMENT

După numeroase discuții despre salariile neplătite ale fotbaliștilor, conducerea lui Dinamo recunoaște problemele financiare.

Prin vocea directorului general, Alex Couto, conducătorii echipei din Ștefan cel Mare au admis că există întârzieri salariale de până la trei luni.

ADVERTISEMENT

Spaniolul Couto susține că se așteaptă o reacție a investitorilor spanioli, care ar trebui să alimenteze cu bani conturile clubului pentru ca salariile să fie plătite și toate problemele să se rezolve.

Conducerea lui Dinamo recunoaște problemele financiare: „Noi doar gestionăm ce bani avem”

Directorul general al lui Dinamo a recunoscut că la club există probleme financiare, asta după ce conducerea clubului alb-roșu a negat inițial că jucătorii ar mai avea restanțe. Ulterior, prin vocea lui Cosmin Contra și Dorin Șerdean, alb-roșiii au transmis în repetate rânduri că problemele financiare se vor rezolva, însă Alex Couto a recunoscut astăzi, 13 octombrie, că încă există restanțe de până la 3 luni în cazul unor jucători.

ADVERTISEMENT

„Problema cu banii e că încă nu au ajuns. Așa că trebuie să gestionăm resursele pe care le avem în club. Iar banii la care avem acum acces nu sunt suficienți pentru a face tot ce ne dorim. Sperăm să ajungă cât mai rapid fonduri noi, pentru a putea dezvolta așa cum ne dorim toate ariile proiectului nostru. 

Nu e adevărat că vrem să ne împrumutăm la bancă în România, așteptăm banii din Spania. Deocamdată, ne ocupăm cu gestionarea fondurilor existente acum în club. Vrem să evoluăm cât mai mult în următoarele luni și muncim din greu cu banii pe care îi primim din partea sponsorilor. Dar e nevoie ca o injecție financiară să vină din Spania și cred că va veni în cel mai scurt timp”, a spus Alex Couto pentru Digisport.

ADVERTISEMENT

Ce spune directorul general al lui Dinamo despre restanțele jucătorilor: „Da, unii nu și-au încasat banii de trei luni”

Alex Couto a discutat și despre restanțele financiare ale fotbaliștilor de la Dinamo, menționând că unii fotbaliști nu și-au primit salariul pe ultimele trei luni, în vreme ce alții au restanțe de doar o lună. De asemenea, el a vorbit și despre situația angajaților din staff-ul administrativ.

„Da, sunt restanțe față de jucători. Restanțe de o lună, două sau chiar trei. E o problemă, e inconfortabil. Oamenii din birouri  au o lună de când nu și-au luat banii. Nu e deloc ușor, toată lumea din club are nevoie să își primească banii. Toată lumea e foarte profesionistă, face o muncă valoroasă, îi înțeleg pe cei care sunt nemulțumiți sau nervoși. Dar realitatea e că nu știm când vor veni banii.

ADVERTISEMENT

A fost o problemă faptul că am făcut promisiuni jucătorilor, dar am vorbit cu ei și le-am zis foarte clar. Nu știu dacă m-au înțeles, dar le-am zis că acum nu le pot promite ceva ce nu pot face. Toată lumea trebuie să mai aștepte puțin, dar este necesar să ne facem treaba cât mai bine și să ne îndeplinim responsabilitățile.

Împreună cu ceilalți oameni din staff-ul adminsitrativ, Dorin Șerdean, Jose Antonio, fac tot ce se poate pentru a atrage noi sponsori și pentru a gestiona banii pe care îi avem acum în club”, a completat Alex Couto.

Pentru Dinamo urmează meciul cu Universitatea Craiova, care va avea loc duminică, 18 octombrie, de la ora 21:30 pe Arena Națională. Formația lui Cosmin Contra are nevoie de victorie, pentru a se apropia de locurile de play-off.

 

ADVERTISEMENT