News

Conducerea PNL, nemulțumită de doi miniștri. Orban, despre Cîțu: ”Impecabil, cu o singură excepție”

06.04.2021 | 18:01
Conducerea PNL nemultumita de doi ministri Orban despre Citu Impecabil cu o singura exceptie
ADVERTISEMENT

Biroul Executiv Național al PNL, întrunit marți, 6 aprilie, a fost scena unor discuții extrem de aprinse pe seama activității unor miniștri din Guvernul condus de Florin Cîțu.

Potrivit unor informații din spatele ușilor închise, liderul Ludovic Orban le-ar fi transmis colegilor că se abține ”cu greu” să nu dea declarații despre situația din ministerele conduse de partenerii USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

În vizorul președintelui liberal și nu numai s-au aflat două nume extrem de importante din Executiv: ministrul Justiției, Stelian Ion, și ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Tensiuni în Coaliție. Conducerea PNL, nemulțumită de 2 miniștri din Guvern

Marți, la întrunirea liderilor PNL în ședința Biroului Executiv Național, s-au exprimat direct nemulțumiri față de faptul că ministrul USR-PLUS al Justiției, Stelian Ion, a elaborat și pus în dezbatere publică pachetul de modificări la Legile Justiției fără a consulta nici guvernul, nici coaliția.

ADVERTISEMENT

”Nu a existat nicio minimă consultare cu președintele României. Nu poate să fie un proiect de lege a lui Stelian Ion, sau două, trei proiecte ale lui Stelian Ion. Ele trebuie să fie ale Guvernului, după o consultare în Coaliție”, și-a exprimat nemulțumirea președintele PNL, potrivit Digi24.

Stelian Ion a intrat și în vizorul șefului MAI, Lucian Bode. Ministrul Internelor este nemulțumit că, potrivit proiectelor de modificare a legilor justiției, ”se preia la bucată poliția judiciară la Parchet”.

ADVERTISEMENT

Orban a avut cuvinte dure și la adresa unui alt ministru USR-PLUS. Președintele PNL l-a criticat pe ministrul Economiei Claudiu Năsui, pentru întârzierea plăților pentru Măsura 2. ”La un moment dat nu cred ca voi putea sa mai tac”, le-ar fi spus Orban colegilor din Biroul Național.

Orban, despre Cîțu: ”Impecabil, cu o singură excepție”

În ceea ce-l privește pe premierul Florin Cîțu, Orban a avut cuvinte de laudă, însă a criticat declarația acestuia referitoare la certificatul de vaccinare.

ADVERTISEMENT

”Comunicarea premierului a fost impecabilă, cu o singură excepție: că nu e de acord cu certificatul de vaccinare. Păi dacă la nivelul Uniunii se stabilește, noi dacă nu suntem de acord ne discriminăm singuri. Mereu am spus că trebuie sa urmărim revenirea la normalitate”, ar fi declarat Ludovic Orban, în timpul ședinței BExN, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT