Numele vehiculate de oficialul giuleștean sunt cele ale lui Marius Șumudică și Marian Iancu, doi dintre cei care au contestat vehement tot ce se întâmplă în club în ultima perioadă.
Invitat special al celei mai noi emisiuni ”Suflet de rapidist”, directorul executiv Marian Mihail a avut un discurs extrem de dur la adresa celor care au criticat Rapidul pentru startul mai slab de sezon, dar și pentru felul în care este gestionat clubul de acționarul majoritar Dan Șucu.
”Ce ne e puțin greu să înțelegem este partea aceasta de analiză sportivă în care rolurile par uneori inversate. Adică pe o piață concurențială avem conducători de club care o perioadă sunt conducători, o perioadă sunt analiști, avem antrenori care o perioadă sunt analiști și o perioadă sunt antrenori.
Nu spun că e o problemă prezența lor în sine, dar dacă tot avem pe cineva de la firul ierbii într-o emisiune de analiză profesionistă, m-aș fi așteptat să fie mai multă analiză. Eu am experiență în partea administrativă a fotbalului, jocul de fotbal îl înțeleg într-un mod limitat ca orice spectator.
Între un 3-5-2 și un 4-3-3, unde eu sesizez diferența evidentă, a dispărut un fundaș, mă așteptam ca într-o emisiune de analiză unde e un antrenor profesionist să aflu de la dumnealui că într-un 3-5-2 dispar benzile”, a declarat Mihail.
Oficialul giuleștenilor nu s-a ferit să dea nume când a venit vorba de cei care critică Rapidul și a precizat că nu are nimic personal cu aceste peroane, dar ar vrea să audă mai mult păreri ale unor oameni care au realizat ceva în fotbal.
”Nu este o problemă personală cu Șumudică, este o problemă cu ideea. Și nu doar dumnealui, văd conducători de club în activitate care sunt concurenții mei, mă refer la domnul Stoica (n.r. – Mihai Stoica de la FCSB). Nu stau să-i analizez buna sau reaua credință. Nu e problemă că nu vrea binele clubului nostru, cum nici eu nu vreau binele clubului dumnealui.
Mai văd foști conducători cu câte două, trei, patru insolvențe la centură, văd oameni care au îngropat unul, două, trei, patru cluburi care îl învață pe domnul Șucu să facă afaceri. Și mă gândesc că poate acești oameni țin locul ocupat unor profesioniști care în timpul acela chiar ar încerca să facă analiză.
Sunt mai mulți în această postură, iar suporterii noștri știu la cine mă refer. Nu avem o problemă cu gradul de rapidism al lui Marian Iancu, dar până la urmă afacerile dumnealui s-au desfășurat într-un mod și s-au terminat destul de abrupt”, a spus Marian Mihail, la ”Suflet de rapidist”.
”Nu este vorba numai de management sportiv, pentru că știm cu toții ce s-a întâmplat cu ce rafinării a avut. La fel, nu putem să vorbim de management sportiv cu niște oameni cu două, trei, patru falimente la rând.
Dacă ai vrea să-i angajezi azi în club și vrei să ceri o referință nu mai ai de unde că nu mai există. Nu avem o problemă cu atenția, cu faptul că suntem sub lupă, dar până la urmă avem o problemă cu cine ne judecă.
Dacă ne uităm cu atenție, oamenii din fotbalul românesc cu un istoric de rezultate pozitive nu sunt atât de vehemenți vizavi de Rapid. În cel mai rău caz îndeamnă la răbdare și la calm. Noi nu prea primim critici de la oameni cu câteva titluri în campionat, cu participări în cupe europene.
Răbdare există ca în orice afacere, dar nu este infinită. Și nu vorbim numai de primă echipă, pentru că noi avem niște indicatori pe mai multe paliere. Răbdare există și cu publicitatea, și cu licențierea, și cu abonamentele, vânzări de jucători, promovări de jucători de la academii”, a încheiat Marian Mihail, la ”Suflet de rapidist”.