La FANATIK SUPERLIGA, Marian Iancu a făcut noi acuze către conducerea Rapidului, iar la SUFLET DE RAPIDIST, Marian Mihail i-a dat replica fostului patron de la Poli Timișoara.
Marian Mihail a reprezentat conducerea Rapidului în disputa cu Marian Iancu și a oferit un răspuns amplu în urma acuzelor făcute de fostul patron din fotbalul românesc.
Directorul executiv al giuleștenilor dezvăluit sumele uriașe investite de Dan Șucu și Victor Angelescu la Rapid, dar și mentalitatea cu care cei doi conduc formația din SuperLiga.
“Mereu am încercat să demontăm mitul jucătorilor vânduți și al banilor trași pe dreapta nu există, adică povestea din spate nu există. Am început anul cu un deficit calculat de 3 milioane de euro din operațional. Adică investițiile, semnările de jucători, transferuri și jucători liberi. Jucători gratis nu mai există, pentru că dai bani la semnătură.
Către un intermediar sau către jucător. Ăștia sunt alți bani. Noi la începutul SuperLigii, de când a promovat echipa, eram la plus 100 de mii de euro în urma litigiilor istorice și investițiilor. Banii intrați au fost reinvestiți. Nu aveam cum să scoatem capital.
În momentul de față, capitalul social al companiei pe care lucrăm acum, cea înființată în 2018 odată cu promovarea în SuperLiga, este de 15-16 milioane de euro. Suma asta fiind reprezentată de toate datoriile.
Urmează și împrumuturile din trecut care urmează să fie convertite în capital social. În momentul în care convertești în capital social, nici nu poți să recuperezi imediat. Investiția în capital social înseamnă încredere pe investiția făcută pe termen lung.
Înseamnă că tu investești cu speranța ca în viitor să recuperezi din profit. O să zică anumite persoane că poți micșora capitalul social, dar trebuie să ai din ce. În momentul de față, activele Rapidului sunt jucătorii și ce mai avem noi pe la birouri, calculatoare, mese… cam atât.
Autocarul e închiriat, mașinile sunt în leasing. Un exit de la Rapid a domnului Șucu ar însemna o pierdere imensă. Ar însemna să renunțe la tot ce a investit. Din 2022, totul e făcut în club pe termen mediu și lung”, a declarat Marian Mihail la SUFLET DE RAPIDIST.
“Am văzut că a nuanțat și a spus că investițiile nu le vede pe tabelă, pentru că investițiile există. Avem 15 milioane de euro capitalul social. Adică banii aduși de acasă de domnul Șucu și de domnul Angelescu. Acești bani au acoperit un an liga a 3-a, doi an de liga a 2-a și trei sferturi dintr-un sezon din prima ligă.
După care avem împrumuturile pe care le vom converti în capital social. Lucrăm acum să închidem anul precedent și vom publica aceste sume care vor apărea defalcate. Sunt sume destul de mari de bani pe care le aduc de acasă acționarii, în mare parte domnul Șucu acum. Aceste sume sunt peste 15 milioane de euro.
Eu în fișa postului mă uit pe tot ce înseamnă plăți din trecut și bugete și am mers aproape lunar la acționari pentru a cere mai mulți bani. Doar pe decembrie, ianuarie și februarie sunt cam 2 milioane de euro, bani investiți de acționari. Banii aceștia acoperă mai multe luni, într-adevăr”, a spus oficialul de la Rapid.
“Investițiile celor doi acționari la Rapid vor sări de 20 de milioane de euro după ce vom termina calculele. Acești bani aduși de acasă. În ultima perioadă, după ce domnul Șucu a preluat Genoa, au mai fost aduse câteva milioane. Ca să vinzi un club care nu și-a recuperat investiția ai două variante.
Prima este să îl vinzi cu valoarea investiției, dar nu știu cine îl cumpără. Varianta a doua este să îl vinzi în pierdere. Dar de ce să faci asta? Așa că totul este gândit pe termen lung la Rapid. Așa că într-o bună zi, Rapidul va deveni profitabil și toată lumea va putea sta liniștită și că banii câștigați vor fi reinvestiți în Rapid”, a mai spus Marian Mihail la SUFLET DE RAPIDIST.