Conducerea Senatului a retrimis cazul fostului ministru Şova la Comisia Juridică

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
28/05/2015, 10:35
Conducerea Senatului a retrimis cazul fostului ministru Şova la Comisia Juridică

Conducerea Senatului a decis să reîntoarcă cazul Şova la Comisia Juridică! Senatorii cer un punct de vedere clar privind reluarea sau interpretarea votului. Iniţial, senatorii din Comisia Juridică au decis cu majoritate de voturi, reluarea întregii proceduri şi redactarea unui nou raport în Comisia juridică, anunţă Realitatea Tv.

Procedura presupune şi reluarea votului în plen. Doua luni si jumatate au trecut de cand DNA a cerut arestarea preventiva pentru senatorul Dan Sova. Iniţial, comisia juridica si-a mai dat ragaz pana saptamana viitoare pentru a-si spune punctul de vedere in controversatul caz, dar decizia a fost luată astăzi.

Această propunere a fost avansată în Comisia juridică de social-democratul Ioan Chelaru, care a susţinut că, “în noile condiţii legislative, este necesară reluarea întregii proceduri, de la cererea Parchetului” şi a fost adoptată cu patru voturi pentru, trei voturi împotrivă şi o abţinere.

Preşedintele Comisiei Juridice, Cătălin Boboc, a confirmat la rândul său că va fi reluată întreaga procedură. Astfel până la votul din plen, se va aştepta din nou un raport de la Comisia Juridică, raport ce are caracter consultativ.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Închide ×