Sport

După 20 de ani… Cum arată acum micul suporter al lui Feyenoord devenit celebru în întreaga lume cu un gest obscen

Duelul suporterilor legat de prima finală din istorie a Conference League este legată de un ”meme” care-l implică pe Bryan Feyenoord, un copil devenit adult, care a intrat în istoria clubului olandez!
25.05.2022 | 22:28
Dupa 20 de ani Cum arata acum micul suporter al lui Feyenoord devenit celebru in intreaga lume cu un gest obscen
Bryan Feyenoord a devenit celebru la vârsta de 5 ani cu gestul său de la finala Feyenoord - Borussia Dortmund
ADVERTISEMENT

Feyenoord joacă astăzi, în Albania, prima finală europeană după 20 de ani, La nivel național, ultimul titlu datează din 2017, dar, la nivel continental nu a mai triumfat din 2002, atunci când câștiga Cupa UEFA. O finală contra celor de la Dortmund, la care face referire o imagine devenită virală înaintea confruntării dintre echipa batavă și AS Roma în ultimul act al UEFA Europe Conference League.

Pentru ca Bryan să fie numit și Feyenoord, mama sa a plecat în Belgia!

Un fan Feyenoord, care a devenit faimos pe internet pentru că a ridicat degetul mijlociu în fața suporterilor rivali la vârsta de cinci ani, a recreat imaginea. După 20 de ani. Și a devenit virală!

ADVERTISEMENT
Feyenoord fan
Un fan al olandezilor, autor al unei imagini virale la ultima finală europeană jucată de Feyenoord, a decis să recreeze momentul alături de tatăl său.

Mikey a fost în tribune la ultimul triumf european al echipei din Rotterdam. Acel 3-2 contra Borussiei Dortmund, grație unei duble a lui Pierre van Hooijdonk, la care s-a adăugat reușita lui Jon Dahl Tomasson.

Și, da, el este eroul imaginii care a devenit istorie după acea noapte de 8 mai 2002. Mikey, puștiul de cinci ani ridicând degetul mijlociu, a devenit, pentru fotbal, un simbol.

ADVERTISEMENT

Ce a dus la acest gest? Aveam să aflăm, după ani, atunci când rețelele sociale au căpătat greutate tot mai mare. Așa cum, am aflat, că numele său este Bryan Feyenoord.

Și, pentru că legile din Olanda interzic să-ți numești copilul după echipa favorită, ori după actorul pe care-l preferi, mama lui Bryan a mers în Belgia să-l nască. ”Olanda interzice astfel de nume, așa că soția mea a trebuit să nască în Belgia, Acolo l-am putut numi Feyenoord”, a declarat tatăl său.

ADVERTISEMENT

Gestul său nu avea legătură cu finala!

Revenind însă la gestul lui Mikey (Feyenoord) Wilson, povestea începe cu săptămâni înainte. Atunci când a ajuns în Piața Domului din Milano, înainte confruntării din semifinale cu Inter.

”Înainte de a începe jocul, ne-am dus într-o piață și erau o serie de cafenele cu mulți suporteri”, a spus Mikey pentru SPORTbible.

ADVERTISEMENT

”Fanii lui Milan mi-au spus să ridic degetul mijlociu și să spun ceva în italiană. Îmi amintesc că am primit o pungă de chipsuri și niște mici schimburi pentru ea. Aveam doar cinci ani, așa că bineînțeles că am făcut-o!”, spune el.

Iar atunci când, înaintea meciului cu Dortmund, fanii germani au fluierat momentul de reculegere în memoria Pim Fortuyn, politician de stânga, angrenat în alegerile generale, asasinat cu câteva zile înainte, și-a adus aminte de ceea ce-i spuseseră fanii lui AC Milan.

Și a făcut acel gest despre care s-a scris îndelung înaintea finalei de astăzi. Auzind reacția oamenilor din galeria lui Feyenoord. Iar acum, pentru că s-a vorbit atât despre acea imagine, a decis să recreeze imaginea. După 20 de ani.

ADVERTISEMENT